1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Evde Hamburger Ekmeği Yapmanın 4 Farklı Tarifi

Evde Hamburger Ekmeği Yapmanın 4 Farklı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde Hamburger Ekmeği Yapmanın Keyfi

7’den 70’e herkesin severek tükettiği hamburgerleri, evde kendi damak tadınıza uygun şekilde hazırlamak hiç de zor değil! Hamburgerin en önemli unsuru olan ekmek, lezzetini belirleyen temel bir bileşendir. Evde hamburger ekmeği yapmanın kolaylığını keşfetmek için dört farklı tarif sunuyoruz. Bu tarifler arasında; orijinal hamburger ekmeği, yumuşacık hamburger ekmeği, glutensiz hamburger ekmeği ve sütsüz hamburger ekmeği tarifleri yer alıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte harika hamburgerler hazırlamak için gereken tüm tarifler burada! Evde hamburger ekmeği nasıl yapılır?

Orijinal Hamburger Ekmeği Tarifi

Orijinal Hamburger Ekmeği Tarifi
Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket yaş maya (yaklaşık 10 gram)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 50 gram yumuşak tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • Üzeri için süt ve susam

Yapılışı:

  • Un ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kabın içinde hafifçe karıştırın.
  • Unun yarısını ekleyin ve tuzu da ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Hamur elinize yapışacak ama un eklemeyin. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Kabaran hamuru 6 eşit parçaya ayırın, bezeler yapıp tepsiye dizin. Üzerlerini örtün.
  • Bezeler kabarınca tekrar elinizle şekil verip dinlendirin. Bu işlemi 2 kez tekrarlayın.
  • En son şekil verip üzerine bir fırça ile su veya süt sürün ve 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Yumuşacık Hamburger Ekmeği Tarifi

Yumuşacık Hamburger Ekmeği Tarifi
Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için susam
  • Üzeri için su

Yapılışı:

  • Bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup güzelce karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.
  • Aktifleşen mayanın üzerine tuz, sıvı yağ ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru 40-45 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin. Tepside de yarım saat mayalandırın.
  • Bezelerin üzerine bir fırça ile su sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Sütsüz Hamburger Ekmeği Tarifi

Sütsüz Hamburger Ekmeği Tarifi
Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
  • Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
  • Üzeri için susam

Yapılışı:

  • Su, şeker ve mayayı derin bir kabın içinde iyice karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unun yarısını ekledikten sonra tuzu ilave edin.
  • Kalan unu ekleyip elastik kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru top haline getirin, üzerini streç filmle kapatıp 45 dk.-1 saat dinlendirin.
  • Hamuru yoğurup sekiz parçaya bölün, yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Üzerini örtüp 15-20 dakika kadar dinlendirin, ardından yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Glutensiz Hamburger Ekmeği Tarifi

Glutensiz Hamburger Ekmeği Tarifi
Malzemeler:

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı kinoa unu
  • 3 veya 4 yemek kaşığı sarı mercimek unu veya kuru fasulye unu
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu veya susam

Yapılışı:

  • Tüm un karışımlarını geniş bir kabın içine koyun ve ortasına çukur açın.
  • Süt, sıvı yağ, ılık su, tuz, şeker ve mayayı ekleyip yavaş yavaş una yedirin.
  • İyice yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 10 dakika daha dinlendirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp hamburgerleri ılıması için dinlendirin.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Evde Hamburger Ekmeği Yapmanın 4 Farklı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin