1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ev Yapımı Üzüm Pekmezi Tarifi

Ev Yapımı Üzüm Pekmezi Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocakta 6+ kişilik, 30 dakika hazırlama süresi ve 60+ dakika pişirme süresi ile evde kolayca yapabileceğiniz üzüm pekmezi tarifi ile karşınızdayız. Üzüm pekmezi, sağlık açısından birçok fayda sunarak, insan vücudunun günlük magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir ihtiyacının önemli bir kısmını karşılar. Ayrıca, kan üretimine de destek olur. İşte, ev yapımı üzüm pekmezinin nasıl hazırlanacağına dair detaylı bir rehber.

Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo taze üzüm
  • Bir kevgir
  • İnce bir süzgeç
  • Büyük bir tencere

Hazırlanışı

Üzüm pekmezi yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, içerisine şeker eklenmemesidir. Şekersiz bir şekilde pişirildiğinde pekmez, sağlık açısından daha fazla fayda sağlar. Aşağıda, adım adım üzüm pekmezi yapımını bulabilirsiniz:

1. Aşama:

İlk olarak, 2 kilo üzüümün içinden çürük ve bozuk olanları ayıklayın. Bu adım, kaliteli bir pekmez elde etmenin temelidir.

2. Aşama:

Daha sonra, üzümleri bol su ile nazikçe yıkayın. Bu işlem, üzümlerin üzerindeki kir ve pestisitlerin temizlenmesini sağlar.

3. Aşama:

Tencerenizin üzerine demir süzgeci yerleştirin. Bu, üzümlerin suyunun kolayca ayrılmasına yardımcı olacaktır.

4. Aşama:

İki kilo üzümleri elinizle demir süzgeç üzerinde ezin. Bu işlem, üzümlerin suyunu çıkarmak için gereklidir. Suyun alt kısımdaki tencereye akmasına izin verin.

5. Aşama:

Üzüm suyunu çıkardıktan sonra, posayı ve suyu ayırın. Çıkan posayı atabilirsiniz.

6. Aşama:

Çıkan üzüm suyunu bir kez daha ince süzgeçten geçirin. Bu, pekmezinizin daha pürüzsüz olmasını sağlayacak.

7. Aşama:

Kalan üzüm suyunu temiz bir tencereye alın ve ocakta, pekmez haline gelene kadar kaynatın. Bu aşamada sabırlı olun, çünkü pekmez kıvamına gelmesi biraz zaman alabilir.

8. Aşama:

Pekmez kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırmayı unutmayın. Pekmezin kıvamı, kepçeye yapıştığında oluşur. Pekmeziniz soğuduğunda, temiz kavanozlara aktarabilirsiniz. Kıvam alması için en az bir saat kaynatmanız gerekecektir.

Verdiğimiz tarif yaklaşık yarım kâse pekmez için geçerlidir. Dilediğiniz miktarda üzüm kullanarak bu lezzetli pekmezi hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Ev Yapımı Üzüm Pekmezi Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin