Ev Yapımı Patates Cipsi Tarifi
- Fırında
- 6+ Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Yapımı için malzemeler:
- 2 tane ince kabuklu patates
- Sirke (yıkama suyu için)
- Tuz
- Zeytinyağı
- Karabiber
Hazırlanışı:
Artık dışarıdan cips satın almak istemeyeceksiniz! Evinizde katkı maddesi içermeyen ve tamamen doğal patates cipsi hazırlamak oldukça kolay. Çok az yağ kullanarak yapacağınız bu cipsler, dışarıdan alacağınız hazır cipslere göre çok daha sağlıklı olacak. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız, ev yapımı patates cipsi tam size göre! İşte adım adım ev yapımı patates cipsi tarifi:
Ev yapımı patates cipsi yapılışı:
1. adım: Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin. Derin bir çukur kâse içine soğuk su koyarak, dilimlediğiniz patatesleri bu suyun içine yerleştirin.
2. adım: Suya bir miktar tuz ve birkaç damla sirke ekleyin. Patatesleri bu karışımda nazikçe karıştırarak yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından patateslerin suyunu süzün ve tekrar soğuk su ile durulayın. Son olarak, havlu kağıtla nazikçe kurulayın.
3. adım: Kurutulmuş patates dilimlerinin üzerine tuz, zeytinyağı ve karabiber serpin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayarak, lezzetin patateslere nüfuz etmesini sağlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patates dilimlerini tek kat olarak yan yana dizin.
4. adım: Önceden ısıtılmış 175 derece fırında patatesleri 15 dakika pişirin. Ardından tepsiyi fırından alarak patatesleri dikkatlice ters çevirin ve her iki tarafı da altın rengi alana kadar tekrar pişirin. Patates cipsleriniz servise hazır hale geldi! Afiyet olsun.