1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev Yapımı Öksürük Şurubu

Ev Yapımı Öksürük Şurubu

Malzemeler: Zencefil, ham bal, 2 limon ve su.

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları

Yapılışına geçmeden önce, bu malzemelerin öksürük üzerindeki etkilerine ve sağladığı faydalara göz atalım:

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları

Zencefil

Zencefil

Zencefil, doğal bir dekonjestan olarak bilinir. İçeriğindeki antiinflamatuar, antioksidan, antiviral ve antibakteriyel özellikler sayesinde boğaz ağrısını hafifletmede etkilidir. Zencefilin içerdiği oleoresin, öksürüğü önleme yeteneğine sahip bir bileşendir; bu da demektir ki zencefil, öksürüğü önlemeye ve rahatlatmaya yardımcı olabilir.

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları

Bal

Bal

Bal, boğazı yatıştırarak öksürüğü hafifletmeye yardımcı olan doğal bir şifa kaynağıdır. Üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla savaşmak için önemli olan antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bal, aynı zamanda boğazı nemlendirerek harika bir rahatlama sağlar.

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları

Limon

Limon

Limon suyu, yüksek C vitamini içeriği ile öksürükleri bastırmak ve soğuk algınlığıyla savaşmak için oldukça faydalıdır. Güçlü bir antioksidan olan limon, bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda enfeksiyonlarla savaşmak için antiviral ve antibakteriyel özellikler de taşır.

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Yapılışı

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Yapılışı

  1. Bir parça taze zencefil kökünü soyun ve ince dilimler halinde kesin.
  2. İki adet taze limonun kabuklarını dikkatlice rendeleyin.
  3. Bir tencereye 1 bardak suyu dökün.
  4. 1/4 bardak zencefil dilimlerini suya ekleyin.
  5. 1½ ila 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesini ilave edin.
  6. Karışımı kaynamaya başladıktan sonra, 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  7. Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün ve kenara alın.
  8. Ayrı bir tencerede, 1 bardak ham balı dökün ve kısık ateşte ısıtın; kaynamasına izin vermeyin.
  9. Önceden süzülmüş zencefilli karışımı balın içine ekleyin.
  10. Her iki limondan sıkılmış suyu karışıma ilave edin.
  11. Karışımı birkaç dakika boyunca kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
  12. Altını kapattıktan sonra, karışımı kapaklı bir şişeye veya kavanoza dökün. İşte, ev yapımı öksürük şurubunuz hazır!

Nasıl Kullanılmalı?

Nasıl Kullanılmalı?

  • 1-5 yaş arası çocuklar için her 2 saatte bir yarım veya 1 çay kaşığı.
  • 5-12 yaş arası çocuklar için her 2 saatte bir 1-2 çay kaşığı.
  • Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için her 4 saatte bir 1-2 yemek kaşığı.

Ev Yapımı Öksürük Şurubu Tarifi ve Faydaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin