- Tür: Çiğ
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 litre su
Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle limonun ve portakalın kabuklarını dikkatlice soyun ve bir gün boyunca buzluğa yerleştirin.
2. adım: Ertesi gün meyveleri buzluktan çıkarın ve 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin, böylece daha kolay işlenebilir hale geleceklerdir.
3. adım: Ardından, limonu ve portakalı küçük küpler halinde doğrayın ve bir blenderın içine alın.
4. adım: Doğradığınız meyvelerin üzerine toz şekeri ekleyin ve tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderdan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı bir kaba alın.
5. adım: Püre haline getirdiğiniz meyvelerin üzerine 1,5 litre suyu ekleyin ve bu karışımı 5-10 dakika kadar bekletin, böylece tatların birbirine geçmesini sağlayın.
6. adım: Süre dolduktan sonra, karışımı bir süzgeçten geçirerek meyve posasını ayırın ve limonatanızı süzün.
Son adım: Hazırladığınız limonatayı buzdolabında soğutun. Soğuk servis yaparak ferahlatıcı bir içecek olarak keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!