İzmir Bombası Tarifi
- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Portiyon: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Gerekli Malzemeler
Hamur İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma sirkesi)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tutam tuz
Açmak İçin:
- Mısır nişastası
İç Harcı İçin:
- Çikolatalı fındık kreması
Hazırlanışı
Herkesin severek tükettiği, içi çikolatalı fındık kreması ile dolu olan İzmir bombası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Artık İzmir’e gitmeye gerek kalmadan, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. İşte adım adım ev yapımı İzmir bombası tarifi:
İzmir Bombası Nasıl Yapılır?
Birinci Adım:
Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve 2 tatlı kaşığı yardımıyla çikolatalı fındık kremasını koyarak buzlukta yaklaşık 1 saat dondurun. Bu, harcın sertleşmesini sağlayarak hamurun içine daha kolay yerleştirilmesini sağlar.
İkinci Adım:
Hamur malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Hamurun kıvamı pürüzsüz olmalı. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu, hamurun daha iyi açılmasını sağlayacaktır.
Üçüncü Adım:
Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve her birini mısır nişastası yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Nişasta, hamurun yapışmasını önleyecektir.
Dördüncü Adım:
Hamurun ortasına dondurduğunuz çikolatalı fındık kremasını yerleştirin. Hamurun kenarlarını birleştirip, uçlarını sıkıca kapatın. Hamurun dibinden çok uzakta olmamak şartıyla ucunu kopartın.
Beşinci Adım:
Hazırladığınız İzmir bombalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Aralarında biraz boşluk bırakmayı unutmayın.
Son Adım:
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak İzmir bombalarını sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!