Evinizde mükemmel lezzette etli fajita yapmaya ne dersiniz? Rengarenk biberlerle sotelenmiş etlerin eşsiz tadını keşfedeceksiniz. Etli fajita, hem göze hem de damağa hitap eden bir yemektir. Peki, etli fajita nasıl yapılır? İşte adım adım etli fajita tarifi…
Malzemeler:
- 400 gram dana bonfile
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Etli Fajita Hazırlanışı:
- Öncelikle etleri, biberleri ve soğanları benzer boyutlarda uzun şeritler halinde doğrayın.
- Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafifçe yağlayın ve doğradığınız tüm malzemeleri ekleyip soteleyin.
- Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. İçine tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin.
- Eriyen tereyağının üzerine sotelenmiş etleri, biberleri ve soğanları ilave edin.
- Lavaşları, malzemelerin üzerine kapatın ve iyice ısınmasını bekleyin. Ardından dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin.
Afiyet olsun!