İspanya’nın en sevilen tatlılarından biri olan churros, çıtır dış yapısı ve yumuşak iç dokusuyla herkesin beğenisini kazanıyor. Toz şeker kaplaması ve eritilmiş çikolata ile servis edilen bu lezzetli tatlı, evde kolayca hazırlanabilir. Farklı tatlı tarifleri arayanlar için mükemmel bir alternatif olan churros tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. İşte, ev yapımı kolay churros tarifinin detayları!
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 2 küçük boy yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 90 gram bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- Tereyağını oda sıcaklığında eritin ve üzerine tuzu ekleyin. Ardından suyu ekleyerek bir tencerede kısık ateşte tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Su kaynadıktan sonra, elediğiniz unu yavaşça ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Hamur haline geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamurun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırarak hamura yedirin.
- Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve ısıtın. Yumuşak hamuru ucu tırtıklı olan bir krema poşetine doldurun ve kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın.
- Churros’lar altın sarısı rengini alana kadar iyice kızartın, ardından yağdan alıp peçete serdiğiniz bir tabağa koyarak fazla yağını süzdürün.
- Ayrı bir kapta çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız churros’ları önce toz şekere bulayın, ardından eritilmiş çikolataya bandırarak servis edin.
Afiyet olsun!