1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • Şerbeti için:
    • 1 buçuk su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
  • Muhallebisi için:
    • 1 litre süt
    • Yarım su bardağı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 3 yemek kaşığı tepeleme un
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası (isteğe bağlı olarak mısır nişastası da kullanabilirsiniz)
    • 1 paket vanilya
  • Üzeri için:
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket krem şanti
    • Süslemek için Antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Etimek tatlısı, çay saatlerinizde veya ani misafir ziyaretlerinizde sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Etimek, kızarmış ekmek anlamına gelir ve bu tatlıda kullanılarak bambaşka bir lezzet elde edilmektedir. Kızarmış ekmekten tatlı olur mu diye düşünebilirsiniz, ancak vereceğimiz kolay ve muhallebili etimek tatlısı tarifiyle, evinizde harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte, muhallebili etimek tatlısı yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz:

  • Orta boy bir tencereye 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı toz şeker koyun. Şekerin erimesi için güzelce karıştırın ve ardından kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin, ardından altını kapatın.
  • Şerbet dinlenirken, dikdörtgen bir borcama ya da tepsiye etimekleri yan yana dizin. Şerbeti etimeklerin üzerine gezdirerek dökün.

Muhallebiyi hazırlamak için:

  • Derin bir tencereye 1 litre sütü, yarım su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin.
  • Tüm malzemeleri karıştırarak ocakta pişirin. Muhallebi kaynamaya başladığında, vanilya ve tereyağını ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi bir kenara alarak soğumaya bırakın.
  • Soğumasının ardından muhallebiyi şerbetli etimeklerin üzerine dökün ve yüzeyini düzleştirin.

Üstü için krem şanti hazırlığı:

  • Bir kapta 1 su bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi mikserle çırpın.
  • Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce, muhallebisinin tamamen soğuduğundan emin olun. Aksi takdirde krem şanti eriyebilir ve hoş bir görüntü kaybı yaşanabilir.

Servis öncesi:

  • Tatlınızın lezzetinin oturması için en az bir gün buzdolabında bekletmenizi öneririz. Buzdolabına koyduğunuz tatlıyı streç filmle sarmayı unutmayın.
  • Servis yapmadan önce, tatlınızın üzerini Antep fıstığı, ceviz içi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Etimek Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin