Enginar Yemeği Tarifi
Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan enginar, hafif ve sağlıklı bir yemek seçeneği sunar. Enginar yemeği, besleyici özelliği ve lezzeti ile akşam yemeklerinde tercih edilebilecek harika bir alternatiftir. Ailece keyifle tüketebileceğiniz bu yemeği evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, enginar yemeği nasıl yapılır? İşte detaylı enginar yemeği tarifi…
Malzemeler:
- 5 adet ayıklanmış enginar
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 adet limon suyu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
Yapılışı:
- Öncelikle enginarları limonla güzelce ovun. Her bir enginarı, 5-6 üçgen dilim olacak şekilde kesin ve un ile limon suyu koyduğunuz su dolu bir kabın içerisine alarak bir kenarda bekletin.
- Kuru soğanı, havuçları, kırmızı biberi ve patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayın. Sebzelerin renkleri ve lezzetleri birleşerek yemeğe ayrı bir tat katacaktır.
- Geniş bir tencereye, ilk olarak doğranmış kuru soğanları ekleyin. Üstüne havuçları, patatesleri ve kırmızı biberi kat kat olacak şekilde dizin.
- Beklettiğiniz enginarları süzün ama durulamayın. Onları da tencerenin en üstüne yerleştirin. Böylece tüm sebzelerin lezzetleri bir araya gelecek.
- Tencereye 1,5 su bardağı soğuk suyu ve zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeleri harmanlayarak yemeği hazırlayın.
- Tuz ve şekeri de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Bu süre zarfında sebzelerin lezzetleri birbirine geçecek.
- Pişme süresinin sonunda sebzelerin pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin. Eğer sebzeler yumuşaksa, yemeğinizi ocaktan alın ve tencerede ılıklaşmaya bırakın.
- Yemeğiniz ılıklaştıktan sonra, üstünü taze dereotu ile süsleyerek hem görselliğini artırabilir hem de lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Enginar yemeğinizi ılık ya da soğuk olarak, afiyetle servis edebilirsiniz.