- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis Sayısı: 6+ Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 100 ml zeytinyağı
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Vanilya
- Kabartma tozu
Elmalı Turta İçin Ek Malzemeler:
- 2 adet kırmızı elma
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
1. adım: İlk olarak elmalı harcı hazırlamakla başlayın. Elmaları küçük küpler halinde doğrayın ve toz şekerle birlikte bir kapta iyice karıştırın.
2. adım: Doğradığınız elmaları şekerle harmanladıktan sonra, tarçını ekleyin ve karışımı orta ateşte pişirmeye başlayın. Elmaların suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
3. adım: Şimdi hamuru hazırlamak için, un haricindeki tüm malzemeleri geniş bir kapta bir araya getirin.
4. adım: Yavaş yavaş unu ekleyerek, ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
5. adım: Hamuru yoğurduktan sonra, üzerini kafes yapmak için bir miktar hamur ayırın ve kenara koyun.
6. adım: Kalan hamuru un serpilmiş bir yüzeyde açarak yuvarlak bir şekil oluşturun.
7. adım: Açtığınız hamurun ortasına, daha önce pişirdiğiniz elmalı harcı eşit bir şekilde yerleştirin.
8. adım: En son olarak, ayırdığınız hamuru küçük şeritler halinde kesin ve elmalı turtanın üzerini kafes şeklinde kapatın.
Son adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkan elmalı turta, sıcak veya ılık olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!