Son günlerde internette en çok aranan tariflerden biri olan elmalı kurabiye, kış aylarının soğuk günlerinde çayın yanında eşlik edebilecek mükemmel bir lezzet. Yumuşak ve ağızda dağılan yapısıyla, elmalı kurabiye yapmak oldukça kolay! Hızlıca mutfağa koşmak için gereken malzemeleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte tüm detaylarıyla elmalı kurabiye tarifi:
Malzemeler:
- 250 gr yumuşatılmış margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3.5 su bardağı un
İç harcı için:
- 4 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- Pudra şeker
Elmalı kurabiye nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlamakla başlayın. Elmaların kabuklarını soyup, bir tavanın içine rendeleyin.
- Ayrı bir kapta ayçiçeği yağı, toz şeker ve tarçını ekleyip, elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra dövülmüş ceviz içini ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından harcı soğumaya bırakın.
- Hamur için, tüm malzemeleri bir kapta bir araya getirip yoğurun. Elde ettiğiniz kurabiye hamurunu mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açın ve üçgenler kesin.
- Kesilen üçgen parçaların geniş tarafına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
- Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpip, sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
1 adet elmalı kurabiye yaklaşık 150 kalori yapmaktadır. Şimdiden afiyet olsun!