1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ekrem İmamoğlu’ndan Değişim Çağrısı

Ekrem İmamoğlu’ndan Değişim Çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekrem İmamoğlu’ndan Değişim Hamlesi

Değişim tartışmalarının sürmekte olduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bünyesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan çarpıcı bir hamle geldi. İmamoğlu, muhalif seçmenin değişim talebinin yeterince karşılanmadığını vurgulamak amacıyla ‘iktidaricindegisim.org’ adlı bir internet sitesi yayınladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Değişime davet: CHP’de değişim, Türkiye’de değişim, iktidar için değişim sürecine katılımınızı, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sitede yer alan metin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına girerken ekonomisi, demokrasisi ve adaletiyle hak ettiği yerin çok uzağında olduğuna dikkat çekiyor. 20. yüzyılda, dünyanın ezilen uluslarına ilham kaynağı olan bir kurtuluş mücadelesiyle başlayan ülkemiz, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde millet egemenliğinin zayıfladığı, devlet ve demokrasinin dejenere olduğu bir tabloyla karşı karşıya. Halkın fakirleştiği, adalete güvenin kaybolduğu bir süreç yaşanıyor. Bu noktada, mevcut iktidarın sorumlu olduğu durumun kalıcılaşması ve toplumsal kutuplaşmanın derinleşme riski ile karşı karşıya kalındığı belirtiliyor.

Demokrasinin Asli Bekçileri

Devletin dejenere olduğu son yıllarda, Türkiye’nin muhalif partileri demokrasinin korunmasında yetersiz kalmış durumda. Oysa siyasi partiler, demokrasinin asli bekçileridir; demokrasiyi koruma ve geliştirme sorumlulukları bulunmaktadır. Muhalefet, vatandaş için sadece bir alternatif değil, aynı zamanda demokrasi için vazgeçilmez bir denge ve denetleme unsurudur.

Ayrıca, Türkiye muhalefetinin 2018 yılından bu yana önemli bir ittifak deneyimi geliştirdiği göz ardı edilemez. Birleşerek büyüyen bu deneyim, ülkeyi demokratikleştirmek için önemli adımlar atmayı hedefliyor. Bu süreç, demokrasi, adalet ve sosyal refah hedefleri doğrultusunda, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına dair vizyoner bir çabanın ortaya konmasını sağlamaktadır. Toplumun farklı kesimlerine açılmayı ve her siyasi kökenden yurttaşı demokrasi vizyonuyla buluşturmayı hedefleyen bu tecrübe, tarihimizde bir ilki temsil ediyor.

Değişim Fırsatı Kaçırıldı

Fakat bu vizyon ve politikalarla girilen seçimlerde, Türkiye’nin değişim fırsatı maalesef kaçırıldı. Muhalif seçmenin değişim talebi karşılanamadı ve rejimi değiştirecek güven ile umut tesis edilemedi. Ekonomik krizin derin etkileri nedeniyle iktidarın en zayıf olduğu bir dönemde, hem parlamento hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri kaybedildi. Bu durum, değişim talep eden kesimlerde büyük bir hayal kırıklığı ve umutsuzluğa yol açtı.

Bu büyük mağlubiyetin sorumluluğunu, hiçbir biçimde seçmene yükleyemeyiz. Ayrıca, yarınlarına kaygı duyan her vatandaşın gördüğü bu yalın gerçeği kabul etmeden, yenilginin nedenleriyle yüzleşmeden gelecekle ilgili sağlıklı değerlendirmeler yapmamız mümkün değildir.

Toplum Muhalefetten Değişim Bekliyor

Geldiğimiz noktada, Türkiye’nin geleceği için akılcı bir yaklaşımın gerekliliği ortadadır. Değişimin temeli, hiç kuşkusuz toplumsal taleptir. Sabırlı ve aklı öne koyan ancak bir o kadar da kararlı bir tutumla değişimin gerçekleşmesi mümkündür. Bu ihtiyaç varken, hiçbir şey olmamış gibi davranmak, eski yanlışlarda ısrar etmek ve yenilgiden acı çeken milyonlarca vatandaşın duygularını anlamamak demektir.

Ülkemizin sürdürülebilir biçimde kalkınması, vatandaşlarımızın refah ve medeniyet yarışında hak ettiği noktaya ulaşması, devletimizin adil ve demokratik bir yapıya dönüşmesi için muhalefet güçleri olarak değişmek ve güçlü bir alternatif haline gelmek zorundayız. Zira Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, vatandaşın iktidarın merhametine terk edilmesi telafisi mümkün olmayan riskler doğuracaktır.

Muhalefette değişimin anahtarı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’de başlayacak kararlı bir değişim iradesi, politik tutumları sorgulama ve parti içi demokrasiyi kurumsallaştırma yönünde bir yenilenme ve muhalefet evrenini büyütme iradesini ortaya çıkaracaktır.

Değişime Davet

Muhalefetteki değişim ve dönüşüm süreci, toplumun tüm kesimlerinin ortak geleceğine katkıda bulunacaktır. Bu mecra, “Nasıl bir Türkiye, nasıl bir CHP, nasıl bir siyaset, nasıl bir muhalefet?” sorularına yanıt aramak ve mümkün olan en yüksek sayıda vatandaşı değişim sürecine katılmaya davet etmek amacıyla tasarlanmıştır. Zira demokrasiyi geliştirmek, özgürlükleri korumak ve refahı artırmak, yalnızca siyasi partilerin değil, aynı zamanda seçmenlerin de sorumluluğudur. Bu nedenle değişim sürecinde her coğrafya ve katmandan vatandaşımızın sesine kulak vermeyi, onların talep ve isteklerini siyasal zemine taşımayı, olmazsa olmaz bir görev kabul ediyoruz.

Ekrem İmamoğlu’ndan Değişim Çağrısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin