Havaların serinlemeye başladığı bu dönemde, sağlığımızı korumak ve bağışıklığımızı güçlendirmek için doğru beslenmek oldukça önemlidir. Bu noktada, ekim ayının sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici bir fit çorba tarifi sunuyoruz. Yapımı son derece kolay olan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal. İşte, ekim sebzeleri ile hazırlanan bu özel çorbanın tarifi:
Malzemeler:
- 1 küçük boy haşlanmış karnabahar
- 1 adet orta boy domates
- 1/2 adet orta boy kuru soğan
- 10 adet badem (dövülmüş)
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz, pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Ardından, zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyerek 1-2 dakika kadar soteleyin.
- Domatesin kabuğunu soyduktan sonra, küçük küpler halinde kesip tencereye ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar 1-2 dakikada sotelemeye devam edin.
- Yumuşayan domateslere, 1 bardak sıcak su ve haşlanmış karnabaharları ekleyin. Karışım 2-3 dakika kaynadıktan sonra, baharatlar ve diğer malzemeleri ekleyin. Zerdeçal, köri, tuz, pul biber ve kalan 4 bardak sıcak suyu da ilave edin.
- Çorbayı yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Pişme süresi sonunda ocaktan aldığınız çorbaya dövülmüş bademleri ekleyin ve bir blender yardımıyla tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama getirin.
Afiyet olsun!