25 Ekim Dünya Makarna Günü’ne özel birbirinden lezzetli ve özel 4 makarna sosu tanımını sizinle paylaştık. Üretim basamakları çok kolay olan bu sosları kesinlikle deneyin. İşte 4 makarna sosu tanımı…
Bolonez sos tarifi

Malzemeler:
-250 gram kıyma
-1 adet soğan
-2 yemek kaşığı tereyağ
-3 diş sarımsak
-2 adet orta uzunluk domates
-1 yemek kaşığı salça
-1 su bardağı su
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Sos tavasına ince ince kıydığınız soğan ve sarımsakları koyun, tereyağında güzelce kavurun. Başka bir tavada kıymayı da kavurduktan sonra soğanların içine kıymaları ekleyin ve biraz pişirdikten sonra domatesleri ve salçayı ekleyin. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra suyu ek edin ve sosu kaynatın.
Kremalı mantarlı sos

-500 gr taze mantar
-1 kutu krema
-2 soğancık Soğanı
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 yemek kaşığı un
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı:
Mantarları doğrayın. Tavaya tereyağ eritin ve unu ekleyin renk alınca soğancıkları ekleyin biraz pişirin daha sonra mantarları ek edin yumuşayınca kremayı, karabiber ve tuzu ekleyip hafif pişirip ocaktan alın.
Alfredo sos

Malzemeler:
-1 paket krema
-2 diş sarımsak
-Yarım demet fesleğen
-2 yemek kaşığı tereyağı
-3/4 su bardağı parmesan
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı:
Sosu hazırlamak için derin bir sos tavasına tereyağını koyup eritin. Eridikten sonra üzerine kremayı ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Sarımsağı ve parmesanı rendeleyin. Krema kaynamaya başladığında içine sarımsakla parmesanları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Peynir erimeye başladığında sosu ateşten indirin. Bir yandan fesleğenleri incecik kıyın. Sıcakken içerisine fesleğenleri ekleyin. Son olarak permasanları ekleyin.
Napoliten sos

Malzemeler:
-1 kg domates
-2 adet orta uzunluk kahverengi soğan
-3 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 yemek kaşığı salça
-1 çay kaşığı toz şeker
-Birkaç defne yaprağı
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Zeytinyağı ile tereyağı eritip ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Akabinde yeniden ince doğradığınız kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı ek edin. Domateslerin sulu olmasına dikkat edin. Şekeri ilave edip güzelce kaynattıktan sonra damak tadınıza nazaran baharatları ve defne yaprağını ek edin.
Afiyet olsun.