1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dr. Ülkümen Rodoplu’dan Kır Pidesi Uyarısı: Sağlıklı Beslenmenin Önemi

Dr. Ülkümen Rodoplu’dan Kır Pidesi Uyarısı: Sağlıklı Beslenmenin Önemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Ülkümen Rodoplu’dan Kır Pidesi Uyarısı

Dr. Ülkümen Rodoplu'dan Kır Pidesi Uyarısı

Dr. Ülkümen Rodoplu, dışarıda 1 TL ile 5 TL arasında satılan kıymalı pidelerin sağlıksız olduğunu belirterek vatandaşları uyardı. Rodoplu, “Pandemi sürecinde bağışıklık sistemimize özen göstermemiz son derece önemli. Doğal, temiz ve dengeli beslenmek, sağlığımızı korumak açısından büyük bir öneme sahip.” dedi.

Dr. Ülkümen Rodoplu'dan Kır Pidesi Uyarısı: Sağlıklı Beslenmenin Önemi

“HASTALIĞA SEBEP OLUR”

Rodoplu, dışarıda satılan yiyeceklerin bu dönemde sıkça tercih edildiğini vurgulayarak, “Özellikle uygun fiyatlı olmaları nedeniyle kır pideleri oldukça rağbet görüyor. Ancak burada dikkate alınması gereken birkaç önemli nokta var. Birincisi, bu pidelerin açıkta satılması. Güvenilir yerlerden alındığını düşünseniz bile, açıkta satılan pideleri tercih etmemek gerekiyor. Çünkü bu pideler, satıldığı yerdeki toz ve egzoz dumanı gibi kirleticilerle hastalıklara yol açabilir. Ayrıca, açık satılmaları nedeniyle parazit, bakteri ve mikropların taşınabilme olasılığı da oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra, pidelerin içerisine eklenen suyun kalitesi hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekir. Kullanılan suyun temiz olup olmadığı, su yoluyla bulaşan bakterilerin riskini artırır. Örneğin, salmonella ve kolera gibi hastalıklar suyla bulaşabilmektedir.” şeklinde konuştu.

ET YERİNE BULGUR VE MERCİMEK KULLANILIYOR

Rodoplu, fiyatının düşük olması sebebiyle bu pidelerin içerisine et yerine hileli olarak bulgur, mercimek gibi gıdaların konulduğunu ifade etti. “Birçok kişi, satın aldığı pidede et olduğunu düşünerek aldanıyor. Ancak gerçek şu ki, bazı yerlerde et yerine mercimek, bulgur ya da soya gibi maddeler kullanılabiliyor. Bu durum, özellikle soya alerjisi olan bireyler için oldukça tehlikeli olabilir. Ayrıca, mercimek ve bulgur gibi gıdalar, bazı insanlarda mide ve bağırsak sisteminde şişkinlik gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Örneğin safra kesesinde taş bulunan bir kişi bulgur tükettiğinde sorun yaşayabilir. Bu kişiler, et yediklerini düşünürken aslında alerjisi olabilecek hileli gıdaları tüketiyorlar. 3 liralık bir pide, göründüğü kadar ucuz olmayabilir; çünkü aslında sağlıksız ve hileli gıdalarla dolu bir alternatifle karşı karşıya kalıyorsunuz.” diye ekledi.

Dr. Ülkümen Rodoplu’dan Kır Pidesi Uyarısı: Sağlıklı Beslenmenin Önemi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin