Profiterolü hiç bu şekilde denediniz mi? Yaz aylarında canınız tatlı çektiğinde, serinletici bir alternatif arıyorsanız, dondurmalı profiterol tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için ideal. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz dondurmalı profiterol tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı:
Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 113 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 5 adet yumurta
Dolgu için:
- Vanilyalı dondurma
Üzeri için:
- 200 ml krema
- 200 gr bitter çikolata
- File badem veya antep fıstığı
Hazırlık Aşaması:
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca, unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla hamur haline gelene kadar 3-4 dakika karıştırın.
- Ocaktan alıp hamuru bir mikser kabına aktarın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
- Hamuru düz uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak hazırladığınız tepsiye sıkın.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve altın rengi alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Çikolatayı küçük parçalara kesin. Kremayı sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın.
- Çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun.
- Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve her birinin içine bir top dondurma yerleştirin.
- Üzerine çikolata sosunu gezdirin ve file badem veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!