Profiterol, herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Ancak, onu dondurma ile birleştirerek yaratacağınız dondurmalı profiterol, yaz aylarında serinletici bir lezzet sunar. Sıcak havalarda tatlı bir şeyler ararken kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarife göz atmayı unutmayın. İşte adım adım dondurmalı profiterol tarifi ve gerekli malzemeler:
Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 113 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 5 yumurta
Dolgu için:
- Vanilyalı dondurma
Üzeri için:
- 200 ml krema
- 200 gr bitter çikolata
- File badem ya da antep fıstığı
Nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye alın; orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca, unu bir seferde ekleyin ve tahta kaşıkla hamur haline gelene kadar 3-4 dakika karıştırmaya devam edin.
- Hamuru ocaktan alıp mikser kabına aktarın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın.
- Hamuru düz uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün ve kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın.
- Çikolata parçalarını ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın. Ardından ocaktan alıp, ara ara karıştırarak soğutun.
- Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin.
- Üzerine çikolata sosunu gezdirin ve file badem ya da antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun!