ABONE OL
Pembenar Özel
Doğal yollarla bağışıklığınızı güçlendirecek, pişirmeden hazırlanan C vitamini ve taze zencefil dilimlerine bayılacaksınız! Öksürük, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamak için bu tarife kesinlikle bir şans vermelisiniz. İşte yapımı son derece kolay ve sağlıklı olan bu muhteşem dilimler için gerekli malzemeler:
- Tabanı için:
- 1/2 su bardağı badem
- 1/2 su bardağı önceden ıslatılmış hurma
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- Zencefil katmanı için:
- 2 su bardağı ıslatılmış kaju
- 1/4 su bardağı hindistan cevizi kreması
- 3 yemek kaşığı C vitamini tozu
- 2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
- 2 yemek kaşığı saf akçaağaç şurubu veya bal
- Limon tabakası için:
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi kreması
- 1 limonun suyu
Nasıl yapılır?
İlk adım olarak, bademleri, önceden ıslatılmış hurmaları ve hindistan cevizi yağını mutfak robotunda iyice karıştırın. Elde edeceğiniz karışım yapışkan bir taban oluşturacak. Bu karışımı kare bir borcama ya da fırın kabına aktarıp, elinizle üzerine bastırarak eşit bir şekilde yayın ve dondurucuya yerleştirin.
Daha sonra, zencefil katmanı için; ıslatılmış kaju fıstığını, hindistan cevizi kremasını, C vitamini tozunu, öğütülmüş zencefili ve saf akçaağaç şurubunu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışımı, daha önce hazırladığınız tabanın üzerine dökerek eşit bir şekilde yayın ve yaklaşık bir saat kadar dondurucuya geri koyun.
Son olarak, limon tabakası için bir kasede hindistan cevizi yağı, hindistan cevizi kreması ve limon suyunu karıştırın. Bu karışımı, dondurucuda bekleyen zencefil katmanının üzerine dökün. Tüm dilimlerin donması için 2-3 saat bekletin. Ve işte, enerji artırıcı ve bağışıklığı güçlendiren sağlıklı dilimleriniz hazır! Afiyet olsun.