Devekuşu Tatlısı: Lezzet Dolu Bir Şölen
Sevimli görüntüsü ve ilginç ismi ile sofralarda dikkat çeken tatlılardan biri olan devekuşu tatlısı, içerdiği taze portakal ve mandalina ile yiyenlere eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor. Dış katmanındaki hindistan cevizi dokusu ile göz alıcı bir tatlı haline gelen devekuşu tatlısı, hafif tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek. Kolay hazırlanışı ve şık sunumu ile bu tatlıyı mutlaka denemenizi öneririm. İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran sütlü devekuşu tatlısı için işte gerekli malzemeler:
Malzemeler:
- Beyaz muhallebi için:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 6 çay bardağı tam yağlı süt
- 1 paket vanilin
- İç kısmı için:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 4 çay bardağı portakal suyu
- 2 çay bardağı mandalina suyu
- Üzeri için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Devekuşu tatlısı nasıl yapılır?
- Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli ile iyice karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak karışım koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve derin bir kaseyi su ile ıslatıp muhallebiyi içerisine dökün.
- Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlamaya başlayın.
- Portakal suyu, mandalina suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen jöleyi, muhallebinin bulunduğu kaba tam ortasından dökün.
- Oda sıcaklığında soğuyan muhallebiyi streç film ile kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Ertesi gün muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın, hindistan cevizi ile üzerini kaplayın ve dilimleyerek servis edin.