Kahvaltıda en çok tercih edilen poğaça çeşidi ekseriyetle dereotlu poğaça oluyor. Bilhassa çay saatlerine eşlik eden ve doyurucu olan dereotlu poğaça tanımını konutunuzda kolay kolay deneyebilirsiniz. En kolay dereotlu poğaça tanımı için malzemeleri hazırlamayı unutmayı. Pekala, dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır? İşte dereotlu poğaça imali…
Dereotlu peynirli poğaça materyaller:
-125 gram tereyağı (eritilecek),
-1 su bardağı sıvı yağ,
-1 su bardağı yoğurt,
-Tuz,
-2 adet yumurta (sarının biri üzeri için ayrılacak),
-1 paket kabartma tozu (10 gram),
-5 su bardağı un,
-180 gram beyaz peynir (rendelenecek),
-Yarım bağ dereotu
Üzeri için:
-1 yumurta sarısı
-Çörek otu
Dereotlu poğaça yapılışı:
-Peynirli dereotlu poğaça hamurunu hazırlamak için gerekli olan eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta yoğurma kabı içierisinde karıştırılır.
-Un, kabartma tozu ve tuz bir kap içerisine elenir ve sıvı karışıma eklenip güzelce yoğrulur.
-Ardından beyaz peynir ile ince kıyılmış dereotu eklenip uygunca karışana kadar yoğrulur.
-Hazırlanan peynirli dereotlu poğaça hamurundan cevizden biraz büyük kesimler kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanarak beze yapılır.
-Şekillendirilen poğaçalar yağlı yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
-Poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpiştirilir.
-Hazırlanan peynirli dereotlu poğaça, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.