1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Deniz Ürünleri ile Sofralarınızı Zenginleştirin

Deniz Ürünleri ile Sofralarınızı Zenginleştirin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balık dışındaki deniz ürünlerini genellikle restoranlarda tüketmeyi tercih ediyoruz. İlk bakışta, evde bu lezzetleri pişirmek bazılarına karmaşık gelebilir. Ancak, artık gönül rahatlığıyla sıcak yemeklerde ya da soğuk mezelerde kullanabileceğimiz deniz ürünlerini hazırlamak oldukça kolay hale geldi. Paketli olarak satılan ve marinasyon sürecinden geçmiş ürünler, bu noktada imdadımıza yetişiyor.

Hürriyet Lezzetli Hayat yazarımız ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan, “Deniz ürünlerini pişirmek teknik olarak kolaydır fakat hazırlıkları hem beceri hem de deneyim gerektirebilir. Kendi ahtapotumu temizleyip hazırlamayı tercih ediyorum ama her zaman o kadar vaktim olmuyor. Bu durumda, hazır marine edilmiş ürünleri kullanmak zaman açısından büyük bir tasarruf sağlıyor” diyor.

Barbaros Altan, bu ürünlerin hazırlanmasının da oldukça pratik olduğunun altını çiziyor: “Ahtapot, karides, midye gibi deniz ürünlerini temizlemek için yeterli deneyiminiz yoksa, direkt bu paketli ürünleri tercih etmenizi öneririm. Çünkü marine ya da fümelenmiş olarak sunulan ürünler, lezzet açısından da katmanlaşmış bir derinlik sunuyor.”

“Şef dokunuşlu sofralar hazırlamak için uzun süre mutfakta vakit harcamaya gerek yok” diyen Barbaros Altan, pratik ve lezzetli bazı püf noktaları da paylaşıyor: “Özellikle karışık deniz ürünleri paketini, misafirler için makarnayla birleştirip sunmak sadece 15 dakikanızı alır. Bu, pratik ama özensiz olmayan, konuklarınıza özel hissettirecek bir yemek önerisidir. Sandviç için de füme uskumru harika bir seçimdir. Çıtır baget ekmeğine sarımsaklı mayonez (aioli sos) sürün, balıkları ekleyin, roka yaprakları, halka halka kesilmiş soğan ve çekirdekleri çıkarılmış domates dilimleriyle birlikte nefis bir piknik yemeği hazırlamak sadece birkaç dakikanızı alır.”

Deniz Ürünleri ile Sofralarınızı Zenginleştirin

Metro Chef Hazır Deniz Ürünleri

Metro Chef, genellikle kabukluların sirke ve tuz karışımında korunması prensibine dayanan marinatlama işlemi sayesinde lezzetiyle ön plana çıkıyor. Marine karides, karışık deniz ürünleri, meşe dumanında fümelenmiş marine füme çiroz uskumru, marine füme ahtapot ve marine füme midye gibi ürünler, tüketime hazır paketlemesiyle de şeflere büyük bir kolaylık sağlıyor. Otellerden balık restoranlarına, ev mutfaklarına kadar geniş bir yelpazeye hitap eden marine deniz ürünlerine Metro Türkiye mağazalarından ulaşabilirsiniz.

Deniz ürünlerini hem sıcak yemeklerde kullanabiliriz hem de soğuk mezeler hazırlayabiliriz.

Ev Mutfaklarında Güvenle Kullanım

Pratikliği ve farklı kullanım alanlarının yanı sıra lezzetiyle de profesyonellerin tercihi olan Metro Chef Marine Deniz Ürünleri serisi, ev mutfaklarında da güvenle kullanılabilecek bir seçenek sunuyor. İşte Metro Chef Marine Deniz Ürünleri Serisi ile hazırlayabileceğiniz lezzetli yemek önerileri:

  • Meze Olarak Kullanımı: Marine karides, midye ve ahtapot gibi ürünler, sıcak ve soğuk mezelerde mükemmel bir seçenek. Özellikle başlangıç olarak sunabileceğiniz bu deniz ürünleri, zeytinyağı, limon ve baharatlarla harmanlanarak daha lezzetli hale getirilebilir.
  • Ana Yemeklerde Kullanımı: Marine edilmiş deniz ürünleri, salatalarda, makarna veya pilav gibi yemeklerde de harika bir şekilde kullanılabilir. Örneğin, marine edilmiş karidesleri bir risotto ya da sebzeli pilavla sunabilir, fümelenmiş uskumruyu taze salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Atıştırmalıklar ve Sandviçler: Marine edilmiş ürünler, atıştırmalık veya sandviç ve dürüm içi malzeme olarak da mükemmel bir seçenek sunar.
  • Izgarada ve Fırında Pişirme: Marine edilmiş deniz ürünlerini ızgara veya fırında pişirdiğinizde enfes bir tat elde edebilirsiniz. Ürünlerin üzerine hafifçe zeytinyağı ve baharat ekleyerek tatlarını zenginleştirebilirsiniz.

Marinatlama İşleminin Faydaları

Marinatlama işlemi, deniz ürünlerini sirke ve tuz karışımıyla korumanın yanı sıra tatların daha belirgin hale gelmesine de yardımcı olur. Bu işlem, ürünün raf ömrünü uzatırken aynı zamanda karakteristik bir tat profili oluşturur. Marinasyon sırasında tuz ve asetik asit, balık ve deniz ürünlerinin protein yapısını denatüre eder ve pH değerini düşürerek zengin bir lezzet oluşturur.

Deniz Ürünleri ile Sofralarınızı Zenginleştirin

Bu içerik sponsorlu içeriktir.

Deniz Ürünleri ile Sofralarınızı Zenginleştirin
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin