1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı döneminden günümüze kadar sofraları süsleyen geleneksel içeceklerden biri olan şerbet, özellikle demirhindi meyvesi ile birlikte zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın, rezene, nar çiçeği, karanfil, yenibahar ve kebabiye gibi doğal bitkilerin karışımıyla elde edilmektedir. Bu eşsiz içecek, özellikle Ramazan aylarında susuzluğu azaltma ve kabızlığı giderme konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemine de fayda sağlayarak, sağlığımızı desteklemektedir.

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Ramazan Ayında Susuzluğa Çözüm

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Mehmet Pıçak, şerbete olan ilginin özellikle Ramazan ayında arttığını belirtmektedir. ”Ramazan ayında artan susuzluk, vücudumuzda direncin zayıflamasına neden olabilir. Bu dönemde bağışıklığımızı güçlendirmek ve susuzluğumuzu azaltmak için geçmişe dönmemiz gerekiyor. Osmanlı saray mutfağında 1800’lü yıllardan önce çay ve günümüzde tükettiğimiz meşrubatlar mevcut değildi. Saray mutfağında yaz aylarında meyveler kurutulur, kışın ise şerbet yapılırdı” diye ekliyor.

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Demirhindinin Sağlığa Faydaları

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Demirhindi şerbetinin birçok faydası bulunmaktadır. İçerisinde bulunan baharatlar sayesinde oruç tutanlarda kabızlığı giderir, sindirim sistemini destekler, hazımsızlık sorununu tedavi eder ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirir.

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Demirhindi Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

Pıçak, demirhindi şerbetinin evde kolaylıkla yapılabileceğini belirterek şunları söylemektedir:

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı

  • Şerbetimizin ana malzemeleri arasında demirhindi, zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın, rezene, nar çiçeği, karanfil, yenibahar ve kebabiye gibi birçok baharat bulunmaktadır.
  • Demirhindi, kabuklu yer fıstığına benzer bir meyvedir ve güvenilir aktarlardan temin edilebilir.
  • Bu ürünleri yaklaşık 3 litre su içerisinde 1 saat kaynatarak ve ardından balla tatlandırarak şerbetimizi hazırlayabiliriz.
  • İftarda ve sahurda 1 su bardağı tüketilen demirhindi şerbeti, tüm gün boyunca rahatlık hissi sağlayacaktır.
  • Unutulmamalıdır ki, bu şerbet sadece Ramazan ayında değil, normal günlerde de tüketildiğinde faydalı olacaktır.
  • Yazın sıcak havalarda soğuk, kışın ise sıcak içecek olarak tercih edilebilir.

Demirhindi Şerbetinin Faydaları ve Hazırlanışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin