Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler
- Izgarada
- 4 – 6 Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- Çeyrek su bardağı (57 gr) yumuşak tuzlu tereyağı
- 1 büyük diş ince kıyılmış sarımsak
- Koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
- Küçük bir avuç doğranmış taze maydanoz
- Küçük bir avuç taze kekik (sapları alınmış ve ince doğranmış yapraklar)
- Küçük bir avuç doğranmış taze nane yaprağı
- 8 dilim beyaz ekmek
- 14 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 12 adet ortadan ikiye kesilmiş ince dilim pençeta
Dana Pençetaya Sarılı Izgara Peynirli Sandviçler Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
Fotoğraf: Purewow
1. adım: Küçük bir kaseye yumuşak tuzlu tereyağını, ince kıyılmış sarımsağı, bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Karışımı iyice harmanlayarak kenara bırakın.
2. adım: Farklı bir küçük kapta doğranmış maydanoz, taze kekik ve taze nane yapraklarını bir araya getirerek homojen bir karışım elde edin. Bunu da bir kenarda bekletin.
3. adım: Bir tereyağı bıçağı kullanarak, hazırladığınız tereyağı karışımını her bir ekmek diliminin bir tarafına eşit şekilde yayın.
4. adım: Temiz bir mutfak yüzeyinin üzerine tereyağlı tarafı aşağı bakacak şekilde 4 dilim ekmek yerleştirin. Her dilimin üzerine eşit miktarda rendelenmiş mozzarella peyniri serpiştirin.
5. adım: Peynirin üzerine ot karışımını bolca ekleyin ve ardından tuz ve karabiber serpin.
6. adım: Kalan dört dilim ekmeği, tereyağlı tarafı yukarı gelecek şekilde, peynirli karışımın üstüne kapatın.
7. adım: Büyük bir tava veya ızgara tavasını orta ateşte önceden ısıtın.
8. adım: 12 adet dana pençetayı ortadan ikiye bölerek 24 adet pençeta dilimi hazırlayın.
9. adım: Hazırladığınız ekmek dilimlerinden birini alarak 6 dilim pençetayla sarın. Bu işlemi kalan üç ekmek dilimi için de tekrarlayın.
10. adım: Tava ısındığında, sandviçleri pençeta dilimlerinin birleştiği taraf aşağı bakacak şekilde yerleştirin ve peynir eriyene kadar yaklaşık 4 dakika pişirin.
11. adım: Her bir sandviçin üzerine hafifçe bastırmak için bir spatulanın arkasını kullanın. Sonrasında tüm sandviçleri ters çevirerek, peynir tamamen eriyene ve her iki taraf da altın-kahverengi olana kadar, yaklaşık 4 dakika daha pişirmeye devam edin.
Son adım: Hazırladığınız sandviçleri servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle tüketin.
Afiyet olsun!