1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Dalyan Köfte Tarifi ve Yapılışı

Dalyan Köfte Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dalyan Köfte Tarifi

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler:

  • 1 kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon

İç Harcı için:

  • 3 adet haşlanmış yumurta
  • Hazır garnitür

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Dalyan Köfte Nasıl Yapılır?

1. Adım: Öncelikle köfte harcını hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına kıymayı alın.
2. Adım: Üzerine yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, pul biberi, kimyonu, yenibaharı, ince kıyılmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurmaya başlayın.
3. Adım: Yoğurma işlemi sırasında, köfte harcının daha yumuşak ve işlenebilir olması için yarım çay bardağı kadar su ekleyin. İyice yoğurun.
4. Adım: Köftenizin lezzetini artırmak için harcı 1 gece öncesinden buzdolabında dinlendirin. (Eğer zamanınız yoksa, en az 2-3 saat dinlendirmek de yeterlidir.)
5. Adım: Fırın tepsisi büyüklüğünde iki parça yağlı kağıdı tezgaha serin.
6. Adım: Üzerine dinlenen köfte harcınızı koyun ve diğer yağlı kağıdı üzerine kapatarak merdane ile dikdörtgen olacak şekilde ince bir şekilde açın. Köftenizin kalınlığı yaklaşık 1 parmak olmalıdır.
7. Adım: Kıyma harcını rulo haline getirebilecek bir şekil oluşturun ve tam ortasında bir çukur açın.
8. Adım: Açtığınız çukurun içerisine önce garnitürü güzelce yayın. Ardından haşlanmış, soğumuş yumurtaları dik bir şekilde ortasına yerleştirin.
9. Adım: Daha sonra harcı dikkatlice kapatacak şekilde rulo haline getirin. Pişirme kağıdını rulo halindeki köftenin etrafına sarın ve kenarlarını kapatın.
10. Adım: Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra köfteyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
11. Adım: 45 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve üzerine zeytinyağı ile salçadan oluşan sosu sürün. 15 dakika daha fırında pişirmeye devam edin.

Son Adım: Fırından çıkan köfteyi dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Dalyan Köfte Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin