Uzun süre çıtır kalabilen halka tatlısı tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi etkileyecek ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte, 12 saat boyunca çıtır kalabilen halka tatlısı için gerekli olan malzemeler ve yapılış aşamaları.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 140 gr ayçiçeği yağı
- 160 gr süt
- 180 gr yoğurt
- 180 gr irmik
- 320 gr un
- 1/2 paket kabartma tozu
- Kızartma yağı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
Nasıl Yapılır?
Şerbetin Yapılışı:
- Bir tencereye, 4 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı soğuk suyu koyarak yüksek ısıda kaynatmaya başlayın.
- Şerbet kaynadıktan sonra, içine limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Ocak ısısını en düşük seviyeye ayarlayarak, tencereyi açık bir şekilde 15 dakika daha kaynatın ve ardından ocaktan alın.
- Şerbeti bir gün beklettiğinizde, halka tatlınızın lezzeti daha da artacaktır. Halka tatlısını koyu ve soğuk şerbetle hazırlamak, tatlıyı daha da özel kılacaktır.
Hamurun Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırarak güzelce çırpın. Üzerine süt, yoğurt ve ayçiçeği yağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Başka bir kapta elenmiş un, irmik ve kabartma tozunu bir araya getirip karıştırın.
- Un karışımını havuz şeklinde açıp, ortasına yumurta karışımını ilave edin. Tüm malzemeleri yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdikten sonra, ucuna yıldız uç takılı bir krema sıkma torbasına hamuru doldurun.
- Hamuru, fazla kızgın olmayan yağın içine halka şeklinde sıkarak, pembe bir renk alana kadar kızartın.
- Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın ve en az 1 dakika beklettikten sonra çıkarın.
Afiyet olsun! Tatlınız sıcak-soğuk dengesini iyi ayarladığınızda, çıtırlığı ve lezzeti ile misafirlerinizi etkileyecektir.