1. Çilekli Tart
Hamuru için: 150 gr oda sıcaklığında tereyağı, 1/2 yumurta, 1/2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı un, 1 çimdik tuz ve vanilya.
Pastacı kreması için: 500 ml süt, 1 paket vanilya, 3 yumurta sarısı, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağından bir parmak eksik un, 2 yemek kaşığı tereyağı.
Üzeri için: Çilek ya da çilek reçeli.
Çilekli tart nasıl yapılır?
Öncelikle hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, toz şekeri, vanilyayı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filme sararak yarım saat buzdolabında dinlendirin. Tart kalıbını yağlayıp unlayın. Dinlenmiş hamuru tart kalıbına eşit şekilde yayın ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin.
Kreması için sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, şekeri ve vanilyayı çırpın. Yumurtalı karışıma unu çok yavaş bir şekilde ekleyin ve çırpmaya devam edin. Isınan sütü bu karışıma yavaşça ilave edip karıştırın. Karışım yoğunlaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdiğiniz pastacı kremanızı tart hamurunun üzerine dökün. Üzerini taze çilekler veya çilek reçeli ile süsleyerek servis edin.
2. Çilekli Cheesecake
Tabanı için: 2 paket yulaflı bisküvi, 100 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı fındık veya badem.
Dolgusu için: 500 gram süzme peynir, 1 su bardağı şeker, 2,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 1 paket krema, 3 yumurta ve vanilya özü.
Çilekli sosu için: Yarım kilo çilek, yarım su bardağı şeker, yarım çay bardağı su, 2 tatlı kaşığı nişasta.
Üzeri için: Çilek ve isteğe göre fıstık vb.
Çilekli cheesecake nasıl yapılır?
Öncelikle bisküvileri ve eritilmiş tereyağını robottan geçirin. İçine fındık veya badem ekleyip yeniden robottan geçirin. Dolgusu için süzme peyniri ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema ekleyerek, tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Tabanı oluşturmak için hazırladığınız bisküvi karışımını kalıba elinizle iyice bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve eşit şekilde yayın. Çilek sosu için çilek, şeker, su ve nişastayı bir tencereye alarak ocakta yoğun bir kıvama gelene kadar pişirin. Sos soğuduktan sonra kremanın üzerine dökerek yayın. Son olarak, taze çilek ve isteğe bağlı olarak fıstık ile süsleyerek servise hazır hale getirin.
3. Çilekli Magnolia
Malzemeler: 1 paket tahıllı bisküvi ya da bebek bisküvisi, ezilmiş fındık, taze çilek.
Muhallebisi için: 1 litre süt, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, 1 bardak şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket krema, vanilya.
Çilekli magnolia nasıl yapılır?
Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için, krema dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun ve tel çırpıcı ile çırparken pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Bisküvileri blendırdan geçirip toz haline getirin. Tatlı kaselerinizin içine bir kaşık muhallebi koyun, üzerine toz bisküvilerden serpin. Araya dilimlediğiniz çileklerden birkaç tane ekleyerek bu işlemi tekrarlayın. Kaseleri buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra, ezilmiş fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
4. Çilekli Muffin
Malzemeler: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 kase taze çilek.
Üzeri için: Pudra şekeri.
Çilekli muffin nasıl yapılır?
İlk olarak yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın, karışım beyazlaşana kadar devam edin. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hazırlayın. Muffin kalıplarına karışımı dökün. Eğer muffin kalıbınız yoksa, yağlı kağıttan kalıplar yapabilirsiniz. Minik doğradığınız çilekleri hamurun üzerine ekleyin ve hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabarıp kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen çilekli muffinleri soğumaya bırakın ve üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
5. Çilekli Milkshake
Malzemeler: 6-7 adet taze çilek, yarım litre süt, isteğe bağlı olarak toz şeker ve buz.
Çilekli milkshake nasıl yapılır?
Blenderın içine bol miktarda buz koyun. Ardından sütü, doğranmış çilekleri ve şekeri ekleyerek kapağını kapatın ve blenderı çalıştırın. Karışım iyice pürüzsüz hale geldiğinde, bardaklara dökün. Üzerini taze doğranmış çileklerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. İşte çilekli milkshake hazır!