Çikolata Truffles Tarifi
- Tür: Çiğ
- Kişi Sayısı: 6+ Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 60+ dk
Malzemeler:
- 240 gr yoğunlaştırılmış süt
- 100 gr kakao tozu
İki Malzemeli Truff Nasıl Yapılır?
1. adım: Yoğunlaştırılmış sütü bir tencereye boşaltın ve kısık ateşte baloncuklar çıkana kadar ısıtın.
2. adım: Isınan yoğunlaştırılmış sütü ocaktan alın ve içine kakao tozunu eklemeye başlayın.
3. adım: Kakao tozunu 3 aşamada eleyerek ekleyin. Bu adım oldukça önemlidir; çünkü kakao tozunun topaklanmaması için dikkatli olmalısınız.
4. adım: Bir kabın içine streç film serin ve hazırladığınız karışımı bu film üzerine yayın.
5. adım: Çikolata karışımını iyice yaydıktan sonra streç filmle etrafını kapatıp buzdolabına veya dondurucuya kaldırın.
6. adım: 2 saat beklettikten sonra çıkarın ve bir tezgaha kakao serpiştirip çikolatayı üzerine koyun.
7. adım: Bıçak yardımıyla karışımı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerine biraz daha kakao serpin.
8. adım: Elinizle kenarlarını düzelterek truffların yuvarlak bir şekil almasını sağlayın.
Son adım: Hazırladığınız truffları servis tabağına yerleştirin ve son dokunuş olarak üzerine yeniden kakao serpin. Afiyet olsun!