- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 2 paket kedidili bisküvi
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı süt
- 2,5 çorba kaşığı un
- 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Kedidili bisküvileri ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Sosu için:
- 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
Çikolata soslu kedidili pasta, özellikle pratik ve lezzetli tatlılar arayanlar için mükemmel bir seçimdir. Geleneksel pasta tariflerinden sıkılanlar için ideal bir alternatif sunar. İşte, çikolata soslu kedidili pasta tarifinin detayları:
1. adım: Öncelikle derin bir tencereye muhallebi için gerekli olan malzemeleri ekleyin. Tereyağı ve vanilya hariç, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü bir araya getirip iyice karıştırın.
2. adım: Karışımı ocakta kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra muhallebinin kıvamı koyulaşmaya başlayacaktır. Bu aşamada tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Karıştırmaya devam ederek ocaktan alın ve soğuması için kenarda bekletin.
3. adım: Diğer tarafta kedidili bisküvilerini bir su bardağı süt ile hafifçe ıslatın. Bisküvilerin yumuşaması için birkaç dakika bekleyin. Ardından, ılıyan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün.
Son adım: Pasta soğuduktan sonra, hazırlamış olduğunuz çikolata sosunu üstüne gezdirin. Dilerseniz, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bu lezzetli tatlı ile sevdiklerinize keyifli anlar yaşatın. Afiyet olsun!