- Ocak: Ocakta
- Kişi Sayısı: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Gerekli Malzemeler:
- Yarım kilo ciğer
- Toz kırmızıbiber (isteğe bağlı)
- 200 gram kuyruk yağı
- Tuz (damak zevkine göre)
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Sumaklı soğan (servis için)
Hazırlanışı:
Ciğer kavurma tarifi, oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilen lezzetli bir yemektir. Ancak, bu yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır; aksi takdirde ciğer sert ve tatsız olabilir. Ciğer, kan yapıcı özelliği ve sağlık açısından sunduğu faydalar nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir besindir. Eğer ciğer kavurma tarifini bilmiyorsanız, işte adım adım tarifimiz:
1. adım: İlk olarak, geniş bir tavada kuyruk yağını eritmek için ocağı açın. Yağın iyice eridiğinden emin olun.
2. adım: Eriyen yağa, daha önceden kuşbaşı doğradığınız ciğerleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
3. adım: Ciğerler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada ciğerlerin suyu tamamen çekilmeli.
4. adım: Pişmesine yakın, damak zevkinize göre baharatları ekleyin ve karıştırın. Burada toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber kullanabilirsiniz.
5. adım: Baharatları ekledikten sonra 5-10 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocağı kapatın.
Son adım: Ciğer kavurmayı sıcak servis yapın. Yanında sumaklı soğan ile birlikte sunarak, lezzetini artırabilirsiniz. Afiyet olsun!