- Tür: Çiğ
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 60+ dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 adet yumurta sarısı
- 10 gram toz şeker
- 150 ml krema
- 150 gram çikolata parçaları
Chocolava Nasıl Yapılır?
Fotoğraf: Youtube / Selly TV
1. adım: İlk olarak, yumurta sarısını ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin.
2. adım: Kremayı bir tencereye alın ve kaynatmadan ısıtın. Isınan kremayı, yumurtalı şeker karışımına yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırmaya özen gösterin.
3. adım: Karışım homojen hale geldikten sonra, çikolata parçalarını da ekleyin ve iyice karıştırın. Çikolataların tamamen erimesi için karıştırmaya devam edin.
4. adım: Hazırladığınız karışımı, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir kalıba dökün. Üzerini düzleştirerek eşit bir şekilde yaymaya çalışın.
5. adım: Kalıbı buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirin ve en az 3-4 saat bekletin. Bu süre zarfında karışımın iyice donmasını sağlayın.
Son adım: Donduktan sonra, chocolavayı kalıptan çıkarın ve dilimleyin. İsterseniz üzerine kakao serpip, şık bir sunumla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!