1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Çiğ Chocolava Tarifi

Çiğ Chocolava Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Tür: Çiğ
  • Servis: 4 – 6 Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 10 dk
  • Pişirme Süresi: 60+ dk

Gerekli Malzemeler:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 10 gram toz şeker
  • 150 ml krema
  • 150 gram çikolata parçaları

Chocolava Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: Youtube / Selly TV

1. adım: İlk olarak, yumurta sarısını ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Karışımın rengi açılana kadar çırpmaya devam edin.

2. adım: Kremayı bir tencereye alın ve kaynatmadan ısıtın. Isınan kremayı, yumurtalı şeker karışımına yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırmaya özen gösterin.

3. adım: Karışım homojen hale geldikten sonra, çikolata parçalarını da ekleyin ve iyice karıştırın. Çikolataların tamamen erimesi için karıştırmaya devam edin.

4. adım: Hazırladığınız karışımı, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir kalıba dökün. Üzerini düzleştirerek eşit bir şekilde yaymaya çalışın.

5. adım: Kalıbı buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirin ve en az 3-4 saat bekletin. Bu süre zarfında karışımın iyice donmasını sağlayın.

Son adım: Donduktan sonra, chocolavayı kalıptan çıkarın ve dilimleyin. İsterseniz üzerine kakao serpip, şık bir sunumla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Çiğ Chocolava Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin