Chocolava Tarifi
- Çiğ
- 4 – 6 Kişilik
- 10 dk (Hazırlanma Süresi)
- 60+ dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 10 gram şeker
- 150 ml krema
- 150 gram çikolata parçaları
Chocolava Nasıl Yapılır?
Fotoğraf: Youtube / Selly TV
Adım 1: İlk olarak, yumurta sarısını ve şekeri bir çırpıcı ile iyice çırpın. Karışımın krema gibi kıvam almasını sağlayın.
Adım 2: Kremayı bir tencereye alarak ocakta kaynatmadan ısıtın. Ardından, bu ısıtılmış kremayı yavaş yavaş çırpılmış yumurta sarısı ve şeker karışımına ekleyin. İyice karıştırmaya devam edin.
Adım 3: Karışım homojen bir hal alana dek çırpmaya devam edin. Son aşamada çikolata parçalarını ekleyin ve karıştırarak çikolataların tamamen erimesini sağlayın.
Adım 4: Elde ettiğiniz karışımı, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir kalıba dökün. Dikkatlice yayın ve düzleştirin.
Adım 5: Kalıbı buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirerek 3-4 saat boyunca bekletin. Bu süre zarfında karışımın iyice donmasını sağlayın.
Son Adım: Bekleme süresi tamamlandığında, kalıptan dikkatlice çıkarın ve dilimleyin. İsterseniz dilimlerin üzerine kakao serpip şık bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!