1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Chocolava Tarifi ve Yapılışı

Chocolava Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chocolava Tarifi

  • Çiğ
  • 4 – 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • 10 gram şeker
  • 150 ml krema
  • 150 gram çikolata parçaları

Chocolava Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: Youtube / Selly TV

Adım 1: İlk olarak, yumurta sarısını ve şekeri bir çırpıcı ile iyice çırpın. Karışımın krema gibi kıvam almasını sağlayın.

Adım 2: Kremayı bir tencereye alarak ocakta kaynatmadan ısıtın. Ardından, bu ısıtılmış kremayı yavaş yavaş çırpılmış yumurta sarısı ve şeker karışımına ekleyin. İyice karıştırmaya devam edin.

Adım 3: Karışım homojen bir hal alana dek çırpmaya devam edin. Son aşamada çikolata parçalarını ekleyin ve karıştırarak çikolataların tamamen erimesini sağlayın.

Adım 4: Elde ettiğiniz karışımı, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir kalıba dökün. Dikkatlice yayın ve düzleştirin.

Adım 5: Kalıbı buzdolabının derin dondurucu kısmına yerleştirerek 3-4 saat boyunca bekletin. Bu süre zarfında karışımın iyice donmasını sağlayın.

Son Adım: Bekleme süresi tamamlandığında, kalıptan dikkatlice çıkarın ve dilimleyin. İsterseniz dilimlerin üzerine kakao serpip şık bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Chocolava Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin