Sofranızı renklendirecek ve ana yemeklerin yanında harika bir tamamlayıcı olacak havuç taratoru hazırlamak için malzemelerinizi toparlayın! Bu lezzetli mezeyi, ana yemeklerin yanı sıra kızarmış ekmekle birlikte de tüketmenizi öneririz. Üstelik cevizle taçlandırdığımız havuç taratoru, bu haliyle sizin de favoriniz olacak. Peki, cevizli havuç tarator nasıl yapılır? İşte detaylı havuç tarator tarifi ve yapım aşamaları…
Havuç Tarator Malzemeleri:
- 4-5 adet havuç
- 3-4 diş sarımsak
- 1,5-2 bardak süzme yoğurt
- 1 kase çekilmiş ceviz
- 2 kaşık zeytinyağı
- Karabiber, pul biber, nane, tuz
Cevizli Havuç Tarator Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Havuçları iyice temizleyip, rendeleyin. Ardından zeytinyağını bir tavada ısıtın ve rendelenmiş havuçları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
- 2. adım: Havuçlar kavrulduktan sonra, çekilmiş cevizleri de ekleyin ve karışımı soğuması için bir kenara alın.
- 3. adım: Bu arada, süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklarla birlikte bir kapta güzelce çırpın. Yoğurdun hafif bir sarımsak aroması alması lezzetini artıracaktır.
- 4. adım: Soğuyan havuç karışımını, sarımsaklı süzme yoğurt ile iyice harmanlayın, böylece tüm malzemeler birbirine geçecek.
- Son adım: Karışımın üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpip, karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!