1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ceviz Reçeli Tarifi

Ceviz Reçeli Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceviz reçeli, diğer reçel çeşitlerine göre hazırlık ve yapım aşamasında daha zahmetli bir süreç gerektirir. Bu özel reçel, cevizlerin kireç kaymağına yatırılmasıyla yapılmaktadır. Olgunlaşmamış cevizlerden hazırlanan ceviz reçelini mutlaka denemelisiniz, çünkü sonuç gerçekten muhteşem olacaktır. Ayrıca, ceviz reçeli metabolizmanızı hızlandırmaya ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur. Bu reçeli hazırlarken eldiven kullanmayı unutmayın; aksi takdirde, ceviz lekeleri ellerinizden çıkmayabilir ve uzun süre uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Ceviz reçelini pişirirken, şerbetini yeterince kıvama getiremezseniz, işlemi ertesi gün de tekrarlayarak istediğiniz kıvama ulaşabilirsiniz. İşte, lezzetli ceviz reçeli tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg olgunlaşmamış ceviz
  • 1 su bardağı kireç kaymağı
  • 1 kg toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Ceviz reçeli nasıl yapılır?

  • Öncelikle, ham cevizlerin kabuklarını çok ince bir şekilde soymanız gerekiyor.
  • Büyük bir kavanoza, cevizlerin üzerini geçecek kadar içme suyu koyun.
  • Cevizleri, bu suyun içerisinde 2 gün boyunca bekletin. Ardından, günde 3 kere suyu değiştirerek, toplamda 7 gün boyunca cevizleri içme suyunda bekletmeye devam edin.
  • 7 günün sonunda sudan çıkardığınız cevizleri 1 gün boyunca kireç kaymağına yatırın.
  • 1 günün bitiminde, cevizleri 2-3 su ile yıkayın ve hafif yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika normal suyun içerisinde haşlayın. Daha sonra süzün ve soğuk suya atın.
  • Cevizlerin üzerine sivri bir cisim (kürdan, şiş) ile delikler açarak içindeki acı suyun çıkmasını sağlayın.
  • Ayrı bir tencerede su, şeker ve limon suyu ile kıvamlı bir şerbet hazırlayın.
  • Deldikten sonra acı suyunu çıkardığınız cevizleri, karanfillerle birlikte şerbetin içerisine ekleyin.
  • Şerbet kıvam bulmaya başladığında ocağı kapatın ve tencerenin üzerine bir tülbent örtüp 1 gün boyunca güneşin altında bekletin.
  • Ertesi gün, cevizleri süzerek kenara alın ve şerbeti tekrar kaynatın. Kıvamı iyice koyulaştığında, cevizleri de ekleyin ve soğumasını bekleyin.
  • Reçel tamamen soğuduğunda, kavanozlara koyup buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun!

Ceviz Reçeli Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin