Ocakta hazırlanabilen bu lezzetli tarif, 4 – 6 kişilik bir porsiyon sunmaktadır. Hazırlama süresi 20 dakika, pişirme süresi ise 20 dakikadır. Çerkes tavuğu, hem besleyici hem de damak tadına hitap eden bir yemektir.
Gerekli Malzemeler:
- 1 adet tam tavuk
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- Tuz
Çerkes Tavuğu Sosu İçin:
- 3 bardak ceviz içi
- 5 bardak su
- 2 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Çerkes tavuğu, Çerkes kültürüne ait olan ve genellikle soğuk olarak tüketilen lezzetli bir yemektir. Bu tarif, basitliği sayesinde hem çok fazla zaman harcamadan sofralarınızı zenginleştirecek hem de farklı bir tat deneyimi sunacaktır. İşte adım adım Çerkes tavuğu yapılışı:
1. adım:
Bir tencereye tam tavuk yerleştirip, üzerine dörde böldüğünüz soğan ve havucu ekleyin.
2. adım:
Üzerine su, tuz ve karabiberi ilave edin, ardından tavuğun haşlanması için ocakta pişirin.
3. adım:
Haşlanan tavuğu ayrı bir tencereye alarak, didikleyin. Bu aşamada tavuk etlerinin ince ve ufak parçalara ayrıldığından emin olun.
Çerkes Tavuğu Sosu İçin:
1. adım:
Bir mutfak robotuna bayat ekmekleri büyük parçalar halinde koyun.
2. adım:
Ayrıca, ayıkladığınız sarımsağı, tuz, karabiber ve pul biberi de robota ekleyin.
3. adım:
Cevizlerin bir kısmını ayırarak, geri kalanını robota koyup çalıştırın. (Ayırdığınız cevizler, sunum için kullanılacaktır.)
4. adım:
Tencerede kalan havuç ve soğanları da robota ekleyin ve karışım püre haline gelene dek çalıştırın.
5. adım:
Hazırladığınız sosu, didiklenmiş tavuklarla iyice karıştırın.
Son Adım:
Bir tencerede tereyağını ve pul biberi kızdırın, ardından ayıkladığınız cevizleri üzerine serpiştirerek servis edin. İşte lezzetli Çerkes tavuğunuz hazır! Afiyet olsun.