- Ocakta
- 6+ Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
– 2 büyük rendelenmiş havuç
– 1 büyük rendelenmiş soğan
– 50 gram jambon (küp küp doğranmış)
– 2 dal brokoli (sadece çiçekleri kullanılacak)
– 1 yemek kaşığı tereyağı
– Yarım yemek kaşığı un
– Yarım çay bardağı zeytinyağı
– 10 su bardağı tavuk suyu
– 1 portakal suyu
– 2 diş doğranmış sarımsak
– Kuru kekik
– 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
– Yarım tatlı kaşığı iri tuz
Hazırlanışı:
Farklı ve lezzetli bir çorba arayanlar için mükemmel bir seçenek olan cennet çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Genellikle patates ile yapılan bu çorba, bu tarifte portakal suyu ile farklı bir lezzet katıyor. Jambon ile süslenen bu enfes çorba için gerekli malzemeleri hazırlayın ve mutfakta harikalar yaratmaya başlayın. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi:
1. Adım: Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alarak kısık ateşte eritin. Yağların iyice ısınmasını bekleyin.
2. Adım: Isınan yağın içine rendelenmiş soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Soğanın güzel bir aroma yaymasını sağlayın.
3. Adım: Pembeleşen soğanın üzerine 2 yemek kaşığı portakal suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. Adım: Brokoli çiçeklerini ve ardından unu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
5. Adım: Rendelenmiş havuçları da ekleyerek karışımı iyice karıştırın. Tüm sebzelerin birbirine geçmesini sağlayın.
6. Adım: Portakal suyunun kalanını ve ardından tavuk suyunu ekleyin, karıştırmaya devam edin.
7. Adım: Doğranmış sarımsakları da ekledikten sonra çorba kaynayana kadar karıştırın.
8. Adım: Kaynamaya başladığında jambon parçalarını ve kuru kekiği ekleyin. Dilediğiniz baharatlarla tatlandırın.
Son Adım: Çorbanız hazır olduğunda, servis ederken dilimlenmiş portakal ve havuç ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!