Canan Kurban’dan Nefis Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Yumuşacık ekmeğiyle Canan Kurban’ın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Artık dışarıdan almak yerine, evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli sarımsaklı ekmek, sofralarınıza ayrı bir tat katacak. Malzemeleri oldukça basit ve ulaşılabilir. Peki, sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? İşte peynirli sarımsaklı ekmek tarifinin detayları:
Malzemeler:
- 125 ml ılık süt
- 2 çay kaşığı kuru maya (6 gram)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
- Bir avuç taze maydonoz
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (sos için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı olarak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Rendelenmiş kaşar, mozzarella veya dil peyniri
Su bardağı ölçüm: 250 ml
Sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?
Canan Kurban’ın sarımsaklı ekmek tarifini daha iyi anlamak için videomuzu izleyebilirsiniz. Bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek!
Daha fazlası için: