1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Bulut Ekmek Tarifi

Bulut Ekmek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • Hazırlanma Süresi: 10 dk
  • Pişirme Süresi: 20 dk

Malzemeler:

  • 3 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

Bulut Ekmek Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: iamafoodblog

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

  1. Yumurtaların aklarını: Bir kabın içine alarak, mikserle beyaz ve köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Şeker ekleme: Yavaş yavaş şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Şeker tamamen eritilene kadar bu işlemi sürdürün.
  3. Nişasta ekleme: Son olarak, mısır nişastasını da ekleyin ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru nazikçe karıştırın.
  4. Fırın kabı hazırlama: Geniş bir fırın kabına yağlı kağıdı serin. Karışımı spatula yardımıyla dikkatlice yuvarlak bir şekilde yayın.
  5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra ekmeğin soğumasını bekleyin ve ardından dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Bulut Ekmek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin