- Fırında Pişirme
- 3 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler:
- 3 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
Bulut Ekmek Nasıl Yapılır?
Fotoğraf: iamafoodblog
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. adım: Yumurtanın aklarını bir mikser yardımıyla beyaz ve köpük kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Bu aşamada yumurta aklarının hacminin artması için çırpmaya dikkat edin.
2. adım: Çırpılmış yumurta aklarının içine şekeri yavaş yavaş ekleyin. Şekerin tamamen erimesi için karıştırmaya devam edin. Bu aşamada karışımın kıvamı yoğunlaşmaya başlayacak.
3. adım: Ardından mısır nişastasını da ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru nazik bir şekilde karıştırın. Karıştırma işlemi sırasında havayı karışıma hapsedecek şekilde hareket edin.
4. adım: Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı spatula yardımıyla yuvarlak bir şekil vererek dikkatlice yayın. Şeklin düzgün olması için kenarları eşit kalınlıkta bırakmaya özen gösterin.
Son adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Pişirme süresinin sonunda ekmeğin üst kısmı altın rengi almalı. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!