1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Bulut Ekmek Tarifi

Bulut Ekmek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında Pişirme
  • 3 Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 10 dk
  • Pişirme Süresi: 20 dk

Gerekli Malzemeler:

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

Bulut Ekmek Nasıl Yapılır?

Fotoğraf: iamafoodblog

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Yumurtanın aklarını bir mikser yardımıyla beyaz ve köpük kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Bu aşamada yumurta aklarının hacminin artması için çırpmaya dikkat edin.

2. adım: Çırpılmış yumurta aklarının içine şekeri yavaş yavaş ekleyin. Şekerin tamamen erimesi için karıştırmaya devam edin. Bu aşamada karışımın kıvamı yoğunlaşmaya başlayacak.

3. adım: Ardından mısır nişastasını da ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru nazik bir şekilde karıştırın. Karıştırma işlemi sırasında havayı karışıma hapsedecek şekilde hareket edin.

4. adım: Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı spatula yardımıyla yuvarlak bir şekil vererek dikkatlice yayın. Şeklin düzgün olması için kenarları eşit kalınlıkta bırakmaya özen gösterin.

Son adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Pişirme süresinin sonunda ekmeğin üst kısmı altın rengi almalı. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bulut Ekmek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin