1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Brüksel Lahanası: Sağlığın Saklı Hazinesi ve Pişirme Yöntemleri

Brüksel Lahanası: Sağlığın Saklı Hazinesi ve Pişirme Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brüksel Lahanası: Sağlığın Saklı Hazinesi

Brüksel Lahanası: Sağlığın Saklı Hazinesi

Brüksel lahanası, düşük kalorili yapısının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmasıyla öne çıkan sağlıklı bir sebzedir. Sindirimi kolaylaştırıp bağırsak dostu olması, kansızlığa iyi gelmesi ve içerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenleyici etkisi ile dikkat çeker. Kat kat yapısı ile pişirme yöntemlerine oldukça elverişli bir sebze olan brüksel lahanası, ocakta veya fırında farklı şekillerde hazırlanabilir. Peki, brüksel lahanası nasıl pişirilir? İşte sizin için derlediğimiz pratik ve kolay 3 yöntem:

Brüksel Lahanası: Sağlığın Saklı Hazinesi ve Pişirme Yöntemleri

Birinci Yöntem: Haşlanmış Brüksel Lahanası

  • Malzemeler:
    • 1 kg brüksel lahanası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı toz biber
    • 2 yemek kaşığı tereyağı

Haşlanmış brüksel lahanası nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin. Suyun kaynamasını bekleyin.
  • Kaynayan suya brüksel lahanalarını ekleyin ve 10-15 dakika boyunca yumuşayana kadar pişirin.
  • Çatalla lahanalara rahatça batabiliyorsanız, pişmiş demektir.
  • Pişen brüksel lahanalarını bir tabağa alın ve bu aşamada dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Tuz, toz biber ve tereyağı, lahanalara harika bir lezzet katacaktır.
  • İsterseniz brüksel lahanalarını buharda da pişirebilirsiniz. Bu yöntem, lahananın rengini koruyarak daha lezzetli olmasını sağlar.

İkinci Yöntem: Sotelenmiş Brüksel Lahanası

  • Malzemeler:
    • 1 kg brüksel lahanası
    • 1/4 su bardağı zeytinyağı
    • Lezzetlendirmek için tuz
    • Lezzetlendirmek için toz biber
    • 2 yemek kaşığı limon suyu

Sotelenmiş brüksel lahanası nasıl yapılır?

  • Brüksel lahanalarını iyice yıkayıp, sararmış kısımlarını temizleyin.
  • Tepesinden kök kısmına doğru ikiye bölün ve kök kısmına 1 cm’lik bir çizik atın. Bu işlem, ısının lahananın içine daha iyi geçmesini sağlayacaktır.
  • Zeytinyağını orta ateşte bir tavada ısıtın ve doğradığınız brüksel lahanalarını tavaya ekleyin. Baharatları da ekleyin.
  • Lahanaların bir tarafı pembeleşene kadar yaklaşık 5 dakika her iki tarafını da pişirin.
  • Son olarak, 1/3 su bardağı suyu tavaya koyun ve lahanaların pişirme işlemini tamamlayın. Su, tavanın dibini tamamen kaplamalıdır.
  • Brüksel lahanaları, suyu çekene kadar ve iyice pişene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine limon suyu gezdirin ve sıcak servis yapın.

Üçüncü Yöntem: Fırında Brüksel Lahanası

  • Malzemeler:
    • 700 gram brüksel lahanası
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Fırında brüksel lahanası nasıl yapılır?

  • Öncelikle fırını 200 dereceye ısıtın. Brüksel lahanalarını yıkayıp, kötü olan yapraklarını temizleyin.
  • Brüksel lahanalarının kök kısımlarını kesin, böylece daha iyi pişer.
  • Bir kabın içinde zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Brüksel lahanalarını bu karışımın içine ekleyin ve her bir lahananın iyice kaplanmasını sağlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve lahanaları üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
  • 30-40 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra üzerine tuz serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Brüksel Lahanası: Sağlığın Saklı Hazinesi ve Pişirme Yöntemleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin