1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Brokoli Turta Tarifi

Brokoli Turta Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Pişirme Yöntemi: Fırında
  • Servis Sayısı: 6+ Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 20 dk
  • Pişirme Süresi: 30 dk

Gerekli Malzemeler:

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su + 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Hamuru açmak için: 180 gram margarin
  • Garnitür için:
  • 500 gram brokoli
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri + 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için: 1 adet yumurta

Brokoli Turta Nasıl Yapılır?

Kış mevsiminin en sağlıklı sebzelerinden biri olan brokoli ile hazırlayacağınız bu lezzetli turta, hem besleyici hem de pratik bir seçenek sunuyor. İşte adım adım brokolili turta yapım aşamaları:

1. Adım: Brokolileri iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra, tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Ardından soğuk su ile şoklayarak, parçalara ayırın.

2. Adım: Bir kapta krema, rendelenmiş kaşar peyniri, hindistan cevizi, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın.

3. Adım: Un, maya, tuz, şeker, su ve küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını bir araya getirerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp, 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu arada, margarini plastik bir torba içinde merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.

4. Adım: Hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Margarini torbadan çıkararak ortasına yerleştirin, sonra zarf şeklinde kapatıp streç filme sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.

5. Adım: Hamuru alıp, uzun dikdörtgen şeklinde açın. İki ucunu ortaya getirip ikiye katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.

6. Adım: Hamuru tekrar alıp, yine uzun dikdörtgen şeklinde açın, bir ucunu ortaya, diğer ucunu onun üzerine getirin ve 15 dakika daha buzdolabında dinlendirin.

7. Adım: Hamuru merdane ile son bir kez dikdörtgen şeklinde ince bir şekilde açarak, 2 eşit parçaya bölün. Parçanın birini kalıbınızın ölçüsünde açın. Fazlalıklarını kesin ve çırpılmış yumurtayı kenarlarına sürün.

8. Adım: Brokoli parçalarını hamurun üzerine yerleştirin ve ardından krema karışımını dökün. Diğer parçayı da aynı şekilde açıp, turtanın üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Kenar kısımlarını iyice yapıştırdığınızdan emin olun.

9. Adım: Üzerine çırpılmış yumurtanın kalanını sürün ve bir çatal yardımıyla delikler açın.

10. Adım: Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Brokoli Turta Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin