1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Bol Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Bol Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lezzetiyle damakları şenlendiren bol fıstıklı kadayıf tatlısı, özellikle bayramlarda ve özel günlerde misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. Kıtır kıtır kadayıfın içindeki şerbetli ve antep fıstıklı karışım, bu tatlıyı eşsiz kılıyor. İşte adım adım kadayıf tatlısı tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı antep fıstığı içi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

  1. Öncelikle tatlınızın şerbetini hazırlamakla başlayın. Bir tencereye su ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ardından limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbetin soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Kadayıfları elinizle açarak havalandırın ve daha sonra açılmasını sağlayın.
  4. Tereyağını kısık ateşte eritin. Kullanacağınız tepsiyi bolca yağlayın ve eritilmiş tereyağını ılınması için kenara alın. Tüm antep fıstıklarını yağlanmış fırın tepsisine serpiştirin.
  5. Yağlanmış ve fıstıkla kaplanmış fırın tepsisinin tabanını, tel tel açtığınız kadayıfların yarısıyla kaplayın. Bu esnada kadayıfları azar azar serpiştirerek tereyağına yapışmalarını sağlayın. İyice sıkışmaları için bir tepsiyle üzerinden geçerek bastırın.
  6. İnce çekilmiş antep fıstığını kadayıfların üzerine serpiştirin, böylece fıstıklar kadayıfın içinde yer alacaktır.
  7. Kalan kadayıfları da azar azar ekleyin. Üzerlerine bastırarak fıstıkların üstünü kapatın. Kalan eritilmiş tereyağını tatlının üzerini yağlamak için kullanın.
  8. Fıstıklı kadayıfı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Üst kısmı kızardığında dikkatlice ters çevirip diğer tarafını da 10 dakika kadar kızartın.
  9. Her iki tarafı da nar gibi kızaran kadayıfı, ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar gezdirin.
  10. Şerbetini iyice çeken kadayıfı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun!

Bol Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin