Adana’nın meşhur tatlılarından biri olan ve sıcak havalarda en çok tercih edilen bici bici tanımını sizinle paylaştık. Bici bici nasıl yapılır, diye merak ediyorsanız, besin boyası kullanmadan vişne suyu ile daha sağlıklı bir bici bici hazırlayabilirsiniz. Meskeninizde kolay kolay yapabileceğiniz bici bici tanımı için işte materyaller…
Malzemeler:
-200 gram vişne ya da vişne suyu
-2,5 su bardağı su
-3 yemek kaşığı toz şeker
-4 su bardağı su
-4 yemek kaşığı buğday nişastası
-5 yemek kaşığı şeker
Bici bici nasıl yapılır?
-Tencereye 2,5 su bardağı suyu koyup üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve vişneleri ek edin.
-Ocağa koymadan evvel biraz karıştırıp, ocakta 10 dakika kaynatın.
-4 su bardağı suyu başka tencereye alın ve daha sonra üzerine 5 yemek kaşığı şekeri ve nişastayı koyun.
-Çırpma teli ile çırpılan karışımı ocağa alıp pişene kadar süratli ateşte karıştırın.
-Kaynayan muhallebiyi yaklaşık 1-2 daha karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürün ve muhallebiniz hazır.
-Muhallebiyi fırın kabına dökün. Soğuduktan sonra, dondurucuda 3-4 saat dinlendirin.
-Aynı biçimde vişne suyunun da yarısını, soğuduktan sonra buzlukta dondurun.
-Dinlenen ve sertleşen muhallebiyi ufak modüller halinde kesin.
-Bu kesimleri dondurma bardağı yahut kaselere doldurun.
-Üzerine ise; kaynayan soğuyan vişne suyunu dökün.
-Vişne suyunu, parçalanmış muhallebinin 1 parmak altında kalacak formda bardaklara doldurun.
-Daha sonra buzluktan çıkan ve buz halde olan vişne suyunu, en üste yerleştirin.
-Bu süreci yapmak için buzu dövebilir yahut rende yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.