İçi yumuşacık, lezzetli ve bayatlamayan sade poğaça, özellikle beş çaylarının vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Evde hazırlayacağınız bu nefis poğaçalar, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu etmek için harika bir seçenek. İnternette birçok kişi tarafından aranan sade poğaça tarifi, pratikliği ve lezzeti ile tercih ediliyor. Evinizin içini mis gibi kokutacak bu tarifin detaylarına geçelim. Peki, kolay poğaça nasıl yapılır? İşte adım adım sade ve kolay poğaça tarifi…
Kolay ve Sade Poğaça Malzemeleri:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı susam (isteğe bağlı)
Kolay ve Sade Poğaça Yapımı:
- Öncelikle geniş bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı ekleyin. Karışımı parmaklarınızla hafifçe karıştırarak mayanın erimesini sağlayın.
- Ardından, yumurta beyazını, tuzu ve sıvı yağı ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, fakat oldukça yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kaplayarak, ılık bir ortamda 40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bu şekilde tepside 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün ve isteğe bağlı olarak susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Poğaçalarınızı ılık ya da soğumuş olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!