1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Baklava Tarifi ve Püf Noktaları

Baklava Tarifi ve Püf Noktaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baklava: Geleneksel Bir Türk Tatlısı

Baklava, Türk mutfağı başta olmak üzere, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında da önemli bir yere sahip olan bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların arasına yerel lezzetlere göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık gibi malzemeler konularak hazırlanır. Genellikle şeker şerbeti ile tatlandırılan baklava, bazen bal şerbeti ile de sunulmaktadır. Peki, baklava nasıl yapılır? Baklava kesimi nasıl gerçekleştirilir? Baklava hamurunun malzemeleri nelerdir? İşte evde yapabileceğiniz nefis bir baklava tarifi…

Baklava Tarifi

Baklava Malzemeleri

  • 200 gram mısır nişastası
  • 250 gram margarin
  • Robotta çekilmiş ceviz veya fındık (250 gram)
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Baklava Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine bir su bardağı süt, bir su bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Karışımınızı güzelce çırptıktan sonra, üzerine aldığı kadar un ilave ederek hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini devam ettirin.

Hamurunuzu 30 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurlardan bir tanesini alarak üzerine mısır nişastası serpin ve oklava yardımıyla küçük bir tabak boyutunda açın. Diğer hamurları da aynı şekilde açarak üst üste onar onar biriktirin. Öncelikle hazırladığınız ilk on parçayı mısır nişastası ile kaplayarak bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şeklinde açın.

Ev Baklavası Püf Noktaları

  • Baklava yufkasının çok ince açılması gerekmektedir. Genellikle 40 kat yufka açılır.
  • Yufkaların yeterince dayanıklı olabilmesi için hamurda yeterli miktarda yumurta kullanılması önerilir.
  • Hamurun kıtır olmasını isterseniz, yarım limon suyu eklemeyi unutmayın.
  • Tereyağı, baklavanın lezzetini artırır. Eğer tereyağı kullanmıyorsanız, süt oranı yüksek margarin tercih edebilirsiniz.
  • İç harcı ve üst için kullanacağınız Antep fıstığı ve cevizin taze olması büyük önem taşır; mümkünse yeni hasat ürünler kullanın.
  • Baklavayı odun ateşinde pişirmek en iyi sonucu verir. Hazırladığınız baklavayı yerel bir fırında pişirmeyi düşünebilirsiniz.
  • Şerbete katacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini engeller. Şerbeti, yufkalar soğuduktan sonra dökmelisiniz; sıcak yufkaların üzerine dökerseniz hamurlaşabilirler.

Baklava Tarifi ve Püf Noktaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin