Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan bakla ile köfte hazırlamaya ne dersiniz? Özellikle bakla sevmeyenler ve yiyemeyenler için bu tarif harika bir seçenek olacaktır. Sıcak havalarda, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak olan taze bakla köftesi tarifi için malzemeleri hazırlayın. Evde kolayca yapabileceğiniz bu nefis bakla köftesini denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Üzerine yoğurt ile servis yaparak, hem lezzetini artırabilir hem de serinletici özelliğinden faydalanabilirsiniz. İşte, taze bakla köftesi tarifi:
Malzemeler:
- 250 gram taze bakla
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 adet küçük boy soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 3 tutam dereotu
- 3 tutam maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Öncelikle baklanın baş kısmını bıçak yardımı ile kesin ve ortadan ikiye bölerek iyice yıkayın.
- Havucu 3-4 parçaya kesin ve derin bir tencereye taze baklaları ve havucu yerleştirin. Üzerine su ve tuz ekleyerek, malzemelerin yumuşayıncaya kadar haşlanmasını sağlayın.
- Haşladığınız taze baklaların ve havucun suyunu süzün. Ardından, malzemeleri mutfak robotuna koyun ve 2-3 saniye kadar karıştırarak püre haline getirin.
- Püre haline getirdiğiniz bakla ve havuçları bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine yumurtayı kırın. İnce doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Rendelenmiş sarımsak ve soğanı da unutmayın.
- Son olarak, tuz, karabiber ve unu ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Geniş bir tavaya yeterli miktarda sıvı yağ ekleyin ve tavayı kızdırın.
- Hazırladığınız bakla karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin ve önlü arkalı olarak kızartın.
- Köftelerinizin fazla kalın olmamasına dikkat edin, böylece daha iyi pişecektir.
- İşlem tamamlandığında, pişen taze bakla köftesini servis tabağına alın.
- İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk olarak yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!