1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülşah Karaman

Gülşah Karaman

Bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve vücudunuzu salgın hastalıklardan koruyacak, evde kolayca yapabileceğiniz 5 lezzetli yemek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Özellikle internette birçok kişi tarafından aranan bağışıklık sistemini destekleyici yemek tarifleri büyük ilgi görüyor. Biz de bu bağlamda, Mart ve Nisan ayı sebzelerinden oluşan ve vücut direncinizi artıracak tariflere yer verdik. Zeytinyağlı enginardan kara lahana yemeğine kadar, bağışıklık sisteminizi güçlendiren bu tarifleri mutfağınızda denemeniz için öneriyoruz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz, bağışıklık sistemini güçlendiren yemek tarifleri…

Zeytinyağlı Enginar

Enginar, yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve manganez ile birlikte A vitamini, B1 vitamini ve C vitamini içerir. Enginarın vitamin, mineral ve antioksidan zenginliği, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Enginar, %20 gibi yüksek bir C vitamini içeriğine sahiptir ve özellikle kış aylarında taze olarak bulunabilmektedir. Bu nedenle, hastalıkların yaygın olduğu kış mevsiminde enginar tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun zararlı bakterilere karşı savaşma gücünü artırır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 8 adet ayıklanmış enginar
  • 2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır?

  • Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış 1’er adet patates ve havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • 1 su bardağı bezelyeyi ilave ettikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
  • Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
  • Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
  • Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
  • Enginarları soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
  • Kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Soğuk olarak servis yaparken üzerine ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Kara Lahana Yemeği

Kara lahana, kış ve bahar mevsimi geçişlerinde tüketildiğinde, bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra A, B, E vitaminleri ile birlikte kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir.

Malzemeler:

  • 2 bağ karalahana
  • 4 adet havuç
  • 1 kase konserve mısır
  • 1 kase haşlanmış fasulye
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet kurutulmuş biber
  • 3 çorba kaşığı mısır unu

Kara lahana yemeği nasıl yapılır?

  • Kara lahana, ıspanak gibi haşlandığında eriyebileceğinden iri parçalar halinde doğranmalıdır.
  • Karalahanaları iri parçalar halinde doğrayın ve iyice soğuk suyla yıkayın.
  • Daha sonra havuçları yıkayıp, küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağı, salçayı ve lahanaları ekleyerek karıştırın.
  • Lahanalar suyunu salmaya başladığında, mısır unu ve konserve mısırı ekleyin.
  • Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra mısır ununu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Etli Bakla Yemeği

Bakla, mükemmel bir manganez ve folat kaynağıdır. Protein ve karbonhidrat insan metabolizmasında önemli bir rol oynar, ancak folat kalp sağlığı, bağışıklık sistemi ve kırmızı kan hücrelerinin sentezi için kritik öneme sahiptir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg taze bakla
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı ince kıyılmış dereotu

Etli bakla nasıl yapılır?

  • Baklaların uç kısımlarını temizleyin. Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ekleyin. Baklaları bu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Etleri ilave edip 3 dakika kavurun. Son olarak baklayı ve sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve dereotunu ekleyip sıcak olarak servis yapın.

Isırgan Otu Çorbası

Isırgan otu, yüksek miktarda C vitamini ve demir içermektedir. C vitamini, vücudun demir emilimini artırarak yorgunluğa ve anemiye iyi gelir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kilo ısırgan otu
  • 1,5 bardak mısır unu
  • 3 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz

Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?

  • Ellerinize eldiven geçirerek ısırganları doğrayın ve üzerini geçecek kadar suda haşlayın.
  • Yumuşayınca haşlama suyundan 1 bardak alıp gerisini süzün. Yaprakları tencereye alın ve suyu ekleyerek blenderdan geçirin.
  • Kolay ezmek için biraz su ekleyin. Haşlanmış otları püre haline getirin ve birkaç bardak daha su ekleyin.
  • Ocağa alıp yavaş yavaş mısır ununu eklerken, bir taraftan tel çırpıcıyla çırpın. Kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan almaya yakın dövülmüş sarımsak, nane ve tuzunu ilave edin.
  • En son, tavada erittiğiniz tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Kuşkonmazlı Fırın Somon

Kuşkonmaz, harika bir vitamin, mineral ve esansiyel protein kaynağıdır. A vitamini, B vitamini grubu, C vitamini, E vitamini ve K vitamini gibi birçok besin maddesi içerir. Bu zengin içerik, kuşkonmazın birçok sağlık faydası sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca, kuşkonmaz, bağışıklık sisteminizi güçlendiren E vitamini de içerir. Somon ile birleştirildiğinde ise bağışıklığınızı destekleyen harika bir akşam yemeği ortaya çıkar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi

Malzemeler:

  • 800 gram fileto somon
  • 500 gram taze kuşkonmaz
  • 200 gram mantar
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kuşkonmazlı fırın somon nasıl yapılır?

  • Kuşkonmazların sap kısımlarındaki sert kabukları bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde alın.
  • Büyüklüğüne göre kuşkonmazları ortadan ikiye kesin.
  • Somon filetolarını, deri ve fazla yağlı kısımlarını ayıklayıp iri küpler halinde kesin.
  • Temizlediğiniz kültür mantarlarını ince dilimler halinde kesin.
  • Limon kabuğunu rendeleyin ve limonun suyunu sıkın.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
  • Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla harmanlayın.
  • Büyük kareler halinde dört adet yağlı kağıt kesin. Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırın ve bohça şeklinde kapatın.
  • Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kuşkonmazlı somonları sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 5 Kolay Yemek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin