Bağışıklığınızı Güçlendirecek Limonlu Zencefilli Tavuk Çorbası Tarifi
Yazar: Gülşah Karaman – PembeNar Özel
Soğuk havaların gelişi, bağışıklık sistemimizin zayıflamasıyla doğrudan ilişkilidir. Bu dönemde sağlığımızı korumak ve hastalıklara karşı dirençli olmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. İşte sizi hastalıklardan koruyacak, dinç tutacak ve bedeninizi kış aylarına hazırlayacak lezzetli bir tarif: Limonlu Zencefilli Tavuk Çorbası! Hem yapımı son derece basit hem de sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal. Bu çorba, vücudunuzu kötü bakterilerden koruyacak ve iltihap kurutucu özellikleri ile dikkat çekecek. Malzemeleri hazırlayın ve sağlıklı bir başlangıç yapın!
Malzemeler:
- 1 kilo bütün tavuk
- 1 adet doğranmış soğan
- 2 adet orta boy doğranmış havuç
- 2 adet doğranmış kereviz sapı
- 1 büyük baş sarımsak
- 2-3 tatlı kaşığı doğranmış ve soyulmuş taze zencefil
- 1 büyük demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
- 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- 2 çay kaşığı karabiber
- 170 gr taze ıspanak
- 2 adet ince dilimlenmiş limon
- 1 adet doğranmış acı biber
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereye tavuk, doğranmış soğan, havuç, kereviz, sarımsak, acı biber, taze zencefil, maydanoz, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Üzerine soğuk su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Yüksek ateşte kaynamaya bırakın, ardından ateşi kısarak kaynatmaya devam edin.
- Metal bir kaşıkla çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri toplayarak temizleyin.
- Kapağını kapatın ve tavuk yumuşayana kadar, yaklaşık 55 dakika pişirin. İsterseniz düdüklü tencerede 40 dakika da pişirebilirsiniz.
- Pişen tavukları bir tabağa alın. Kalan suyu bir süzgeç yardımıyla temiz bir tencereye aktarın ve düşük ateşte sıcak tutmaya devam edin.
- Bir çatal yardımıyla tavukları parçalara ayırın ve süzdüğünüz suya ekleyin.
- Son olarak, ıspanağı da ekleyin ve 10-15 dakika daha kaynatın.
- Servis tabağına alın ve limon dilimleri ile doğranmış acı biberle süsleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun!