1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Bafra Pidesi Tarifi ve Yapılışı

Bafra Pidesi Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bafra Pidesi Tarifi

Bafra Pidesi, Samsun’un kendine has lezzetlerinden biridir ve ince, uzun, kapalı yapısıyla dikkat çeker. Kıymalı iç harcıyla hazırlanan bu pide, tereyağı ile son dokunuş yapıldığında damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bafra Pidesi, sadece Samsun’da değil, birçok ilde de sevilerek yapılmakta ve tüketilmektedir. İşte, Bafra Pidesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı detaylarıyla birlikte…

BAFRA PİDESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • Hamuru İçin:
    • 3 su bardağı un (300 gram)
    • 1 su bardağı su (200 mililitre)
    • 1 silme çay kaşığı instant maya (4 gram)
    • 1 silme çay kaşığı tuz (5 gram)
  • İç Harcı İçin:
    • 300 gram az yağlı dana kıyma
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri İçin:
    • 4 yemek kaşığı tereyağı

BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamur için un, su ve mayayı bir kapta karıştırarak birleşene kadar yoğurun. Hamuru, tezgahın üzerinde veya derin bir kapta yaklaşık 5 dakika yoğurmaya devam edin. Ardından tuzu ekleyin ve hamur pürüzsüz bir yapı alana kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru hafifçe unladığınız bir kaba alın, üzerini örtün ve mayalanması için 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Bu süre zarfında hamurunuzun hacmi artacaktır.

Hamur mayalanırken, bir tavada kıymayı tuz ekleyerek kavurun. Kıyma suyunu çekip kahverengi bir hale geldiğinde ocaktan alın. Kavrulan kıymaya karabiber ve küp şeklinde doğradığınız soğanı ekleyerek soğumaya bırakın.

Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha alın ve havasını çıkartarak dört eşit parçaya bölün. Her bir parçayı dıştan içe doğru katlayıp yuvarlayın. Üzerini unladıktan sonra örtüp 45 dakika daha dinlendirin.

Dinlenen hamurları merdane yardımıyla hafifçe unlayarak uzun bir şekilde açın. Hamurun ortasına, kenarlardan boşluk kalacak şekilde, 4 yemek kaşığı kadar kıymalı harç ekleyin. Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirip çimdikleyerek sıkıca kapatın. Pideyi kenarlarından çekerek dilediğiniz boyuta uzatın.

Fırını 230 derecede fanlı olarak ısıtın. Pideleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ikişer ikişer yerleştirin ve fırının alttan bir üstteki gözünde yaklaşık 12 dakika pişirin. Kızaran pideleri çıkar çıkmaz tepsiden başka bir yere alın ve sıcağı sıcağına her yerine tereyağı sürün.

Lezzeti artırmak için pidelerin üzerini bıçakla kesip içine ufak parçalar halinde tereyağı bırakabilir, ardından dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bafra Pidesi Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin