Serinletici ve doyurucu bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek olan ayran aşı çorbasını sizlerle paylaşıyoruz. Sıcak yaz günlerinde çorba içmek istemeyenler için hafif bir alternatif sunan bu çorba, ılık veya soğuk olarak servis edilebilmesiyle de oldukça pratiktir. Peki, ayran aşı çorbası nasıl hazırlanır? İşte detaylı ayran aşı çorbası tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- 250 gram süzme yoğurt
- 250 gram normal yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı taze dereotu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Öncelikle 1 su bardağı buğdayı, kaynayan suyun içerisine ekleyin. Üzerine yeterince su ilave ederek buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen buğdayları ocaktan alarak süzün ve bir kenarda soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kabında, 250 gram süzme yoğurt ile 250 gram normal yoğurdu güzelce çırpın.
- Ardından haşlanmış nohut ve soğuyan buğdayları ekleyin. Karışıma 1 çay kaşığı tuz da ilave ederek tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
- İhtiyacınıza göre 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek çorbanızın kıvamını ayarlayın.
- Son olarak, ince doğranmış taze dereotunu ilave ederek karıştırmayı unutmayın.
- Çorbanızı buzdolabında en az 1 saat soğutun, ardından soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!